Desant aerian clujean în China. Producătorii locali de mobilă își caută parteneri asiatici

Desant aerian clujean în China. Producătorii locali de mobilă își caută parteneri asiatici

30 de reprezentanți ai Clusterului Mobilier Transilvan (CTM) au plecat în China pentru a-și găsi parteneri internaționali cu care ar putea dezvolta afaceri împreună.  

Aceștia susțin că își vor consolida astfel viziunea despre industria mondială a mobilei. Timp de o săptămână, ei desfășoară o misiune economică pentru a descoperi ce soluții tehnologice sau de design merită să ajungă și în case ori în birouri.

Delegația a zburat 8.000 km, de la Cluj-Napoca la Shanghai, pentru a avea ocazia să exploreze idei noi, răspândite pe sute de mii de metri pătrați de spații expoziționale și pentru a vedea rezultatele muncii a mii de expozanți din toată lumea.

Programul delegației române în China a fost inițiat pentru a participa la cele mai mari evenimente din lume dedicate industriei mobilei: China International Furniture Fair (CIFF) și Furniture China. Metropola va găzdui zeci de mii de vizitatori și profesioniști interesați de industria mobilei.

Delegația a fost organizată la inițiativa membrilor CMT, care și-au propus să preia informații noi, să se inspire din tendințe și să cunoască parteneri internaționali cu care ar putea dezvolta afaceri împreună „Mai diferit, mai interesant” este tema din acest an pentru CIFF, în vreme ce Furniture China și-a anunțat ca tematică „excelența”.

La CIFF, 2.000 de expozanți vor prezenta cele mai noi produse și tendințe pentru mobilierul casnic, decorațiuni interioare, mobilier exterior, de birou, comercial, de hotel, pentru transportul în comun și pentru spațiile publice de așteptare, utilaje din industria mobilierului (1.000 de utilaje pe 53.000 mp) și materii prime, pe un spațiu expozițional de 400.000 mp.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent are 72 de membri: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Încă de la apariție, clusterul a avut scopul de a fi prezent la cele mai importante târguri internaționale din domeniul mobilierului și de a le oferi membrilor săi cât mai multă vizibilitate și cât mai multe oportunități de a întâlni parteneri de afaceri, de a construi relații și de avea acces la cele mai noi tehnologii și trenduri apărute în lume.

În cazul delegației în China, clusterul le-a facilitat membrilor organizarea întregii deplasări, participarea la cele mai mari târguri de profil și la o recepție unde să intre în dialog cu o delegație a Asociației Naționale Chineze pentru Mobilier, cu invitați străini și cu echipa Consulatului General al României la Shanghai.

CMT include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT e membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

Comenteaza