Două companii din Ungaria au cerut insolvența Salad Box

Două companii din Ungaria au cerut insolvența Salad Box
Lanțul de restaurante pornit din Cluj a ajuns la 12 unități la nivel național | Foto: Salad Box

Doi dintre partenerii de afaceri ai grupului clujean condus de antreprenorul Dan Isai au solicitat intrarea în insolvență a societății Emma Salad Cluj, conform portalului de specialitate Supervizor.

“Înfiinţată în iunie 2011 ca societate de tip SRL-D de către Doroteea Elena Isai, actuala Emma Salad Cluj-Napoca îi are ca asociaţi pe Dan Isai (45%), Daniel Lar (45%) şi mai mulţi membri ai familiei Lupaș, iar din 2015 obiectul principal de activitate constă în leasing de bunuri intangibile (exclusiv financiare). Dincolo de rezultatele financiare, important este faptul că Emma Salad este firma care deţine mărcile Salad Box, Green Box, Bio Box şi You+, utilizate într-o afacere de alimentaţie publică extinsă la nivel naţional.

Deşi pe site-ul saladbox.ro nu există niciun fel de informaţii despre proprietar sau despre comercianţii care administreză restaurantele/ locaţiile Salad Box din ţară, se poate deduce că Emma Salad este firma care deţine drepturile privind francizarea brandului. Pentru 2017, Emma Salad a raportat 10 angajaţi, profit net de 361.795 lei, la o cifră de afaceri de 4,2 milioane de  lei, datorii de 1,18 milioane şi creanţe de 2,05 milioane.

Deşi nu a avut niciun fel de proces în 2017 şi 2018, iar rezultatele financiare (din 2017, cele pentru 2018 încă nu sunt disponibile) pot fi considerate pozitive, Emma Salad s-a trezit la începutul acestei luni cu două cereri de insolvenţă, care fac obiectul dosarului nr. 234/1285/2019 de la Tribunalul Comercial Cluj. În acest conflict comercial sunt implicate două firme presupuse creditoare, ambele din Ungaria – Medi For Fit KFT şi Greensalad Vendeglato es Szolgaltato KFT.

Instanţa clujeană încă nu a stabilit data primului termen de judecată şi, dacă nu se dezminte şi lucrează ca şi până acum, sunt şanse mari ca aceste cereri de aplicare a legii 85/2014 împotriva presupusei debitoare Emma Salad să nu fie soluţionate înainte de vacanţa judecătorească din vară”, conform Supervizor.

Conducerea Salad Box nu a emis un punct de vedere despre acest dosar. Afacerea Salad Box a debutat în 2012, fiind înființată de antreprenorii Radu Lupaș, Daniel Lar și Vlad Lupaș care au deschis împreună primul restaurant în Cluj-Napoca. Ulterior au mai fost date în folosință 12 restaurante.

În 2017 lanţul de cafenele de specialitate lansat în Cluj de către Marcelus Suciu, fondatorul Marty Restaurants, şi Dan Isai, fondatorul Salad Box, a inaugurat prima cafenea Narcoffee Roasters din Bucureşti. Planul fondatorilor era de a ajunge în mai multe oraşe cheie din ţară, investiţia pentru întregul proiect fiind de 500.000 de euro.

Comenteaza