Endava cumpără o firmă britanică de testare software

Endava cumpără o firmă britanică de testare software
Una dintre cele mai mari companii clujene de tehnologia informaţiei, Enadva, a achiziţionat o companie britanică specializată în servicii de testare software pentru instituţii financiare, anunţă azi compania.

Este vorba de Testing4Finance Limited, iar achiziţia strategică va permite Endava creşterea ponderii serviciilor de testare software în totalul afacerilor companiei. Preţul achiziţiei nu a fost făcut public.

"Achiziţia Testing4Finance aduce noi oportunităţi pentru Endava prin creşterea capabilităţilor de testare şi prin majorarea portofoliului de clienţi cu nume mari din industria bancară şi alte instituţii financiare", a explicat directorul general al Endava, John Cotterell. "Unul dintre obiectivele noastre strategice este de a deveni un furnizor preferat pentru testarea de soluții software din sectorul financiar și astfel să reușim să majorăm pondea serviciilor de testare în totalul cifrei de afaceri".

Testing4Finance este unul dintre liderii de pe piaţa britanică de servicii de testare a soluţiilor software destinate industriei financiare. Endava a anunțat, recent, şi achiziția unei companii IT din Bucureşti şi extinderea biroului din Capitală, unde vrea să atingă cifra de 1.600 de angajaţi în următorii doi ani.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în 2000. Are aproape 1.000 de angajaţi în opt sedii din Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi are o cifră anuală de afaceri de peste 34 de milioane de euro.

Endava România SRL a fost a treia firmă clujeană de tehnologia informaţiei anul trecut, într-un clasament al cifrei de afaceri realizat de ziuadecj.ro, cu 38,6 milioane de lei şi un profit de 315.000 de lei.

Comenteaza