Extinderi informatice pe final de an

Extinderi informatice pe final de an
O nouă companie din industria de profil intră în Cluj-Napoca şi preia spaţii într-un ansamblu construit în acest an în apropierea zonei centrale, potrivit informaţiilor ZIUA de CLUJ.

Unul dintre marile sectoare furnizoare de locuri de muncă, tehnologia informaţiei (IT) este activ în Cluj-Napoca în acest sfârşit de an, iar companiile deja instalate îşi extind centrele operaţionale.

Dezvoltatorii de la Drusal se numără printre constructorii de birouri aflaţi în acest an la concurenţă de şantier şi închirieri cu cele trei mari proiecte de centre de afaceri în derulare în municipiu (The Office, Cluj Business Center şi Liberty Technology Park). Ansamblul de pe str. Dorobanţilor este unul mixt (birouri, locuinţe, comerţ), a fost ridicat în acest an şi, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorilor, şi-a găsit un prim ocupant.

„O companie de IT preia aproximativ 1.400 mp, dar nu în clădirea de birouri, ci la parterul zonei rezidenţiale, care este dedicat tot serviciilor. Firma este una care nu avea activitate la Cluj, iar spaţiul în care se instalează are o capacitate de 140-150 de angajaţi", au explicat reprezentanţii REMS Imobiliare, agenţie care a reprezentat imobilul pe piaţă.

Ansamblul mixt ridicat de Drusal este amplasat pe un teren între alte două adrese de birouri: Power Business Center şi Silver Business Center. Complexul include două corpuri de clădire, cu parter comercial. Imobilul de birouri este amplasat înspre Dorobanţilor într-o clădire cu cinci etaje, iar imobilul destinat locuinţelor a fost proiectat în partea din spate a parcelei. Suprafaţa închiriabilă pentru birouri este de 2200 de mp, iar cea destinată spaţiilor comerciale, de 1.500 mp.

Dinamica din piaţa IT, una dintre cele mai active din Cluj, a fost generată în acest an cu precădere de companiile deja operaţionale aici, susţin proprietarii de birouri. „Nevoia foarte mare şi stringentă de spaţii vine în acest moment pentru extinderi, la Cluj. În Timişoara am văzut firme nou intrate, am avut 2-3 nume noi, la Cluj a fost vorba mai degrabă de consolidarea celor existente. Dar nu aş fi surprins să vedem companii noi şi la Cluj în 2014. Clujul are acum o dinamică foarte bună, e surprinzător câte firme au planuri de extindere", a constatat omul de afaceri Ovidiu Şandor, partener de proiect în dezvoltarea centrului de afaceri The Office, dar şi într-un proiect de birouri în Timişoara.

Una dintre companiile recent extinse cu un nou sediu în oraş, Endava, a anunţat că are peste 40 de poziţii de suport IT deschise la Cluj. Compania organizează joi, în centrul său din Cluj-Napoca, o nouă ediţie a evenimentului Open Day, dedicat tinerilor interesaţi de o carieră în domeniul serviciilor de suport IT. Compania planifică o creştere a echipei Managed Services la 150 de persoane în România până în iulie 2014, au anunţat reprezentanţii acesteia.

Divizia de Managed Services a Endava livrează servicii de management pentru infrastructura IT, consultanţă şi suport tehnic pentru sisteme desktop şi mobile, iar printre clienţii diviziei se numără liderii marilor centre financiare ale lumii şi unii dintre cei mai mari jucători internaţionali din telecom şi media. În cadrul diviziei, Endava are la Cluj un Service Desk, care numără în prezent 30 de analişti, care vorbesc mai mult de 10 limbi străine şi soluţionează solicitările utilizatorilor de sisteme IT din companiile pentru care aceasta furnizează servicii de suport.

În cadrul departamentului de Managed Services de la Cluj-Napoca există 100 de angajaţi, iar în prezent sunt deschise peste 40 de poziţii de suport IT, precum Service Desk Analyst, IT Support Engineer, Senior Network Support Engineer, Senior IT Systems Administrator şi Service Delivery Manager. Dintre acestea, 15 poziţii sunt de începători. Endava are opt sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova. În România are 950 de angajaţi în sediile din Cluj, Iaşi şi Bucureşti. La Cluj, Endava are 450 de angajaţi, implicaţi în proiecte de dezvoltare software şi suport IT pentru clienţi din domeniul bancar, asigurări, plăţi electronice, retail, telecomunicaţii, media şi publishing.

 

Comenteaza