Fabrică pentru “casele viitorului” la Cluj

Fabrică pentru “casele viitorului” la Cluj

Printr-o investiție de 8 milioane de euro, compania BioBuilds va face extinderea producţiei de case pasive la Cluj şi Moreni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Preţul unei case pasive construite din elemente prefabricate costă 650-1.100 de euro pentru un metru pătrat construit, în cazul celor realizate de fabrica din Moreni (județul Dâmboviţa), conform ZF.

„La Moreni avem o linie de producţie în care facem elementele din casă prefabricată, pereţi cu geamuri şi uşi gata instalate, tencuiala pe interior şi exterior. Mai avem o fabrică în curs de finalizare în Cluj, cu o capacitate mult mai mare. Ne gândim în primul rând la export.

Fabrica din sud face pereţi pentru case normale şi la Cluj vrem să facem produse pentru casa viitorului. E o investiţie de 7-8 milioane de euro pentru ambele, 4,5 milioane la Cluj. La Moreni 650 euro/mp costă, iar casele complexe, 1.100 euro/mp. La Cluj va fi mai ieftin. Sunt case extensibile, modulare“, a spus Alin Muste, fondatorul BioBuilds.

O casă pasivă se poate încălzi ca un termos, în comparaţie cu o casă normală, care se încălzeşte precum o sticlă sau un pahar. În România o locuință consumă 300 kWh pe metru pătrat anual, în timp ce o casă pasivă consumă 15 kWh.

Compania dezvoltă şi proiectul rezidenţial Sol Residence lângă Cluj. „Vor fi opt case, am găsit o nişă de case neacoperită, de 200-250 mp, case prosumatoare, cu un consum anual de 9kWh/mp anual. Acestea costă 1.400-1.500 euro/mp construit”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza