Fost CIO la Goldman Sachs, ajunge şef la Endava

Fost CIO la Goldman Sachs, ajunge şef la Endava
Una dintre cele mai mari companii de tehnologia informaţiei din Cluj are în conducere un fost director la Goldman Sachs, anunţă azi conducerea societăţii.

E vorba de Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din Cluj, care l-a numit pe Trevor Smith, fost director în cadrul Goldman Sachs, în funcția de director neexecutiv în consiliul de administrație al grupului.

Smith are peste 30 de ani de experiență în sectorul IT, dintre care 27 petrecuți în cadrul Goldman Sachs, iar rolul său este să consilieze Endava în viitoarea etapă de creștere.

Trevor Smith a început să lucreze pentru Goldman Sachs în 1986 și a avansat până în funcția de Chief Information Officer (CIO) pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). În cadrul băncii de investiţii cu operațiuni la nivel global, Smith a fost responsabil pentru toate aspectele din regiunea EMEA legate de tehnologie, în arii cum ar fi: trading de instrumente financiare și acțiuni, vânzări, servicii legate de titluri de valoare, cercetare, investiții, operațiuni și finanţe, precum și infrastructură IT.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Are opt sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste peste 50 de milioane de euro.

Firma din România a Endava a fost înregistrată la Cluj, Endava România SRL, şi a fost în 2012 a şaptea cea mai bună companie de profil din judeţ, în funcţie de cifra de afaceri. În 2012 Endava România SRL avea 527 angajaţi, o cifră de afaceri netă de 64.634.551 lei (38,6 milioane în 2011)şi un profit de 1.398.957 lei (315.000 lei în 2011).

Comenteaza