Grupul care deține MOL Cluj are pierderi de 152 de milioane de dolari

Grupul care deține MOL Cluj are pierderi de 152 de milioane de dolari

Holdingul ungar MOL a raportat pierderi de 152 de milioane de dolari în primul trimestru, cauzate de stocurile mari şi pierderile din cursul valutar, în condiţiile în care criza generată  de pandemie a început să afecteze activitatea acestuia.

Operaţiunile de bază au funcţionat bine până la jumătatea lunii martie, reflectate de rezultatul operaţional de 622 milioane dolari, dar criza a început să afecteze grav toate liniile de business în ultimele 2-3 săptămâni ale lunii martie, iar situaţia s-a deteriorat în continuare în aprilie, a precizat grupul ungar. Pe fondul mediului extern imprevizibil, ţintele orientative privind cheltuielile de capital au fost reduse cu 25%.

Grupul a raportat pierderi de 152 milioane dolari în primul trimestru, cauzate de stocurile mari şi pierderile din cursul valutar, în condiţiile în care criza generată  de pandemie a început să afecteze activitatea companiei.

”Covid-19 remodelează şi dirijează lumea şi industria energetică. Pandemia şi criza economică care urmează se vor reflecta asupra performanţei noastre generale din 2020. Persoanele fizice şi companiile au intrat într-o perioadă de incertitudine pe care probabil nu ne-am imaginat-o niciodată.

În timp ce luptăm împotriva pandemiei şi facem tot posibilul pentru a ne proteja angajaţii, clienţii şi partenerii noştri, depunem eforturi pentru a ne asigura că grupul MOL poate continua să funcţioneze chiar şi în scenarii extreme şi poate ieşi în cele din urmă şi mai puternic din această criză.

Am luat deja o serie de decizii dificile care ne vor ajuta să ne conservăm numerarul, să ne menţinem lichiditatea şi flexibilitatea financiară şi să profităm de oportunităţile care pot apărea în drumul spre normalizarea situaţiei”, a declarat Zsolt Hernadi, președintele MOL.

Producţia de petrol şi gaze s-a situat la 110 mii de barili echivalent petrol pe zi, în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, ca rezultat al declinului natural al producţiei. În primul trimestru, MOL, în calitate de operator, a descoperit o rezervă de gaze într-un perimetru offshore din Norvegia, cu o estimare preliminară a resurselor care pot fi recuperate între 12 şi 71 milioane de barili. La Cluj-Napoca grupul deține societatea MOL România Petroleum Products.

Comenteaza