Grupul clujean care vrea privatizarea Oltchim: "În proiect sunt implicate şi alte grupuri industriale din România"

Grupul clujean care vrea privatizarea Oltchim:
Grupul industrial deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, Serviciile Comerciale Române (SCR) Cluj, îi răspunde premierului Victor Ponta în procesul privatizării Oltchim Râmnicu Vâlcea, după ce Ponta a spus că firma din SCR Chimcomplex este "prea mică" pentru a prelua combinatul.

 

"În legătură cu declaraţia primului ministru, domnul Victor Ponta, susţinută astăzi, referitoare la procesul de privatizare a Oltchim, în care a fost adus în discuţie potenţialul financiar al Chimcomplex, Grupul SCR (din care face parte şi Chimcomplex) doreşte să precizeze mediului de afaceri şi opiniei publice din România următoarele: în cadrul proiectului Oltchim, pe lângă experienţa şi managementul afacerilor cu produse chimice în Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare şi capacităţile industriale ale grupului SCR, sunt implicate şi alte grupuri industriale din România. Acestea vor fi angrenate în proiectul Oltchim, inclusiv până la nivelul producţiei de etilenă, cum este cazul grupului Interagro", se arată într-un comunicat al grupului SCR.

Grupul precizează însă că "din motive de strategie", informaţiile despre consorţiul firmelor din industria română care susţin proiectul Oltchim al grupului SCR, care vizează funcţionarea acestuia în parametri optimi" au fost confidenţiale până în acest moment.

Ponta a spus astăzi că Chimcomplex este o firmă "destul de mică" pentru Oltchim.

"Din cele două oferte una este exotică, iar cealaltă trebuie verificată din punct de vedere al potenţialului financiar. Totuşi, cei de la Chimcomplex sunt destul de mici faţă de cât de mare este Oltchim. Indiferent însă de rezultatul final, nu vom accepta niciun fel de ofertă care presupune pierderea locurilor de muncă şi dezmembrarea Oltchim. Situaţia este foarte dificilă", a spus Ponta, cu referire la cele două oferte de privatizare depuse până acum pentru Oltchim. Oferta a fost depusă de Chimcomplex în asociere cu Aisa Invest SA Cluj-Napoca.

Vezi aici declaraţiile

Comenteaza