Imobiliarii s-au dat pe tehnologie. “Am înlocuit vizitarea fizică a apartamentelor cu tururile virtuale”

Imobiliarii s-au dat pe tehnologie. “Am înlocuit vizitarea fizică a apartamentelor cu tururile virtuale”

Perioada de restricții impusă de pandemie, cu limitări de circulație, a schimbat strategia agențiilor imobiliare, care au trebuit să reducă ponderea vizitelor fizice efectuate de clienți cu vizionările online și tururile virtuale ale locuințelor, a declarat Adrian Rus, manager al agenției RE/MAX Action, în cadrul Târgului Național Imobiliar.

“Acum, în octombie, piața imobiliară este matură, fixată la un preț bun din punctul de vedere al cumpărătorilor. Prețurile în acest an au crescut, în perioada pandemiei, între 3 și 5%. Pandemia ne-a ridicat ștacheta nouă, experților imobiliari, ca prezentare a proiectelor, cu folosirea instrumentelor tehnologice: să poți să faci o vizionare online, un tur virtual al proprietății.

Acum filmările se fac profesionist, iar prețurile de producție pentru conceperea unui asemenea tur virtual au scăzut. Noi punem la bătaie inclusiv apartamente în mărime naturală vizitabile, cu toate dotările incluse.   

Oamenii sunt din ce în ce mai selectivi, doresc ca dezvoltatorii să le poată răspunde la toate întrebările, ultimii sunt supuși unui adevărat tir de întrebări. Chiar am realizat un studiu de piață care a relevat ce întrebări sunt puse de către clienți.

Cele mai multe sunt legate de avize, de materiale de construcție folosite, de preț, de compartimentare, fiind căutate apartamente complet decomandate. Așteptările pentru viitoarea perioadă postpandemie sunt mari, va crește numărul de vizitatori, de vizionări”, a spus specialistul imobiliar.  

Acesta a gestionat cu succes promovarea și vânzarea de apartamente din primul ansamblu rezidențial cu energie verde din România, Cartierul Solar. În România, sub brandul RE/MAX activează 49 de birouri unde își desfășoară activitatea peste 600 broker-owneri, manageri, team leaderi și asociați de vânzări. Președintele filialei din România este clujeanul Răzvan Cuc.

Comenteaza