Un imobiliar plecat din rețeaua RE/MAX își va deschide firma pentru investitori

Un imobiliar plecat din rețeaua RE/MAX își va deschide firma pentru investitori
Bădescu a înființat Sameday Courier, companie preluată apoi de eMag

Compania de consultanță imobiliară Freedom Group, inițial afiliată la rețeaua RE/MAX România - condusă de la Cluj, va deschide accesul în acționariat, punând la vânzare 75% din totalul de 1 milion de acțiuni pentru a-și accelera expansiunea în piață.

Din octombrie, cei interesați (investitori, proprietari de agenții, agenți imobiliari) pot achiziționa pachete de minimum 1%, la prețul fix de la lansare, de 2,5 lei/ acțiune. Agenții imobiliarii își pot păstra atât brandul propriu, cât și 100% din veniturile obținute din tranzacții.

„Compania are deja 12% din acțiuni deținute de către investitori și agenți, dar expansiunea a fost încetinită de caracteristicile anului 2020 și de faptul că noi cesionăm acțiuni în cantități limitate și la prețuri în creștere, toate acestea limitând viteza de dezvoltare.

Pentru a accelera acest proces am decis ca vânzarea de acțiuni să fie impulsionată prin introducerea cât mai multor dezvoltatori de business, fără a ne limita la transferarea de acțiuni en-detail direct către agenți. Este necesar acum să lărgim baza de acționari și să le oferim acestora oportunități de contribuție la dezvoltare și de marcare de profituri”, a explicat Octavian Bădescu, fondator Freedom Group.

Compania urmărește să angreneze în mod direct până la 75 de noi acționari care vor putea angrena alți agenți. „Ca fondator, mă voi limita la a păstra minimum 100.000 acțiuni, pe care nu intenționez să le transfer altor agenți, până când această companie nu ajunge lider pe piața românească, adică nu va ajunge într-o zonă cât mai apropiată posibil de 50 lei”, a spus Bădescu.

Freedom Group, ințial afiliată la RE/MAX și deținută de Octavian Bădescu și Dana Gațe, a fost transformată în 2019 în societate pe acțiuni, abordând modelul de business propriu creat de Bădescu. Acesta a mai fondat Sameday Courier - operator preluat de Emag, Retailplus Eastern Europe – firmă de cercetare de piață, achiziționată de către o companie din grupul Nielsen.

În 2019, Ramona Cuc, administrator al agenții clujene RE/MAX Grup de Lux, și-a anunțat retragerea de la conducere, după 25 de ani de activitate. Business-ul și-a mutat centrul de comandă la Sibiu, fiind preluat de frații Adrian și Andrei Vasiu, deţinători ai francizei RE/MAX Professionals din Sibiu. Președinte al rețelei din România a rămas clujeanul Răzvan Cuc.   

Comenteaza