Invazie de francize RE/MAX în Transilvania-Banat. “Profităm de lipsa de organizare a altora”

Invazie de francize RE/MAX în Transilvania-Banat. “Profităm de lipsa de organizare a altora”

Rețeaua de agenții imobiliare se va mări cu trei unități în Transilvania și Banat, dintre care una la Cluj. Conducerea companiei de sorginte americană recunoaște că majoritatea noilor antreprenori nu au experiență în domeniu, dar vor compensa printr-o mai bună organizare.

Rețeaua se va extinde cu trei francize. Unităţile nou-deschise îşi au sediul în trei dintre cele mai active oraşe pentru RE/MAX: Connect Cluj, Premium Timişoara  şi Orizont Braşov. Connect va fi al şaselea birou al reţelei în Cluj, a doua piaţă pentru RE/MAX România ca număr de unităţi.

Brokeri - owneri la Connect sunt doi foşti sales associates ai RE/MAX Grup de Lux - Nelida Georj şi Sorin Todoruţ - care după o îndelungată experienţă în domeniu au decis să-şi continue planurile profesionale în cadrul propriului birou.

"Suntem parte a echipei care a stat la construcţia acestui brand pe piaţa locală, deci cunoaştem îndeaproape sistemul RE/MAX şi beneficiile sale. Am luat decizia de a continua în reţea ca brokeri-owneri", a motivat Nelida Georj.

Premium, a treia unitate din Timişoara aflată în portofoliul RE/MAX, a fost deschisă de către fraţii Ion şi Andrei Şerbulescu, la bază ingineri agronomi. Deşi au puţină experienţă în real-estate, mizează pe dezvoltarea business-ului în imobiliare cu ajutorul sistemului RE/MAX, iar biroul are deja o echipă de 10 agenţi.

“Motivul care a stat la baza deschiderii biroului a fost lipsa de organizare pe care am observat-o la celelalte agenţii concurente cu RE/MAX, precum şi încrederea că putem schimba imaginea agentului imobiliar pe plan local, cu ajutorul instrumentelor ce ne sunt puse la dispoziţie de reţea", susțin aceștia.

RE/MAX Orizont, al treilea birou al reţelei din Braşov, a fost deschis de antreprenoarea Daniela Ştefan, specializată în industria hotelieră şi în turism. București, Sibiu și Brașov ocupau anul trecut primele trei locuri în clasamentul tranzacțiilor cu spații office ale rețelei RE/MAX România după ce Clujul a deținut ani la rândul prima poziție.

Cele mai numeroase intermedieri s-au realizat pe segmentul rezidențial. 84% dintre tranzacții s-au înregistrat în această categorie, 8% în segmentul office & comercial, 4% terenuri, iar 4% au fost pe industrial, hoteluri sau proprietăți speciale. Rețeaua națională a încheiat anul cu 50 de birouri francizate și 450 de membri. Compania avea în plan creșterea numărului de birouri până la 60 de unități, în 2020, și a numărului de agenți, până la 660.

În 2018, Ramona Atena Cuc, administrator al celei mai cunoscute agenții imobiliare clujene, RE/MAX Grup de Lux, și-a anunțat retragerea de la conducere. Business-ul și-a mutat centrul de comandă la Sibiu, fiind preluat de frații Adrian și Andrei Vasiu. Agenția clujeană s-a extins la trei birouri francizate în Sibiu și Râmnicu Vâlcea, prin preluarea managementului de către Adrian Vasiu - deţinătorul francizei RE/MAX Professionals din Sibiu.

Comenteaza