Încasările fiscului clujean au urcat cu 86 de milioane

Încasările fiscului clujean au urcat cu 86 de milioane
Agenția Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Cluj a consemnat în ianuarie încasări la bugetul consolidat de 393 de milioane de lei față de 307 milioane în aceeași lună a anului trecut.

Cei mai mulți bani au intrat la bugetul de stat, fără vamă - 209 milioane de lei, urmat de cei la asigurările sociale de stat - 119 milioane, asigurările de sănătate - 58 de milioane și asigurările de șomaj - 5 milioane, diferența procentuală în plus la bugetul consolidat, față de perioada corespunzătoare din 2017, fiind de 27%.

La finalul lunii trecute instituția avea în evidență 28.928 de persoane fizice în executare silită, pentru restanțe de 39 de milioane de lei, respectiv 10.167 de persoane juridice, pentru restanțe de 212 milioane. Finanțele clujene au emis somații pentru recuperarea a 21 de milioane de lei și au înființat popriri și sechestre pentru 25 de milioane, suma efectiv încasată fiind însă de 23 de milioane. 

“Organele de control din cadrul structurilor cu atribuții de inspecție fiscală, având un efectiv de 77 inspectori activi cu atribuții de inspecție fiscală, au efectuat 137 de acțiuni de verificare dintre care 121 la contribuabili persoane juridice, în urma cărora au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare de 9,3 milioane de lei, precum și 16 acțiuni de verificare la contribuabili persoane fizice. 

Au fost efectuate 39 acțiuni de inspecție la contribuabilii selectați pe baza analizei de risc, în urma cărora au fost atrase la bugetul statului debite suplimentare în cuantum de 9,4 milioane de lei. Ca urmare a activității desfășurate pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost transmise organelor în drept, în vederea continuării cercetărilor, nouă sesizări penale, valoarea prejudiciului potențial fiind de 10,2 milioane de lei”, a transmis Nicolae Câmpan, șeful AJFP Cluj. 

Comenteaza