Omul de afaceri Dorel Goia schimbă directorul la Depaco. Pîrvu ia locul lui Irimescu

Omul de afaceri Dorel Goia schimbă directorul la Depaco. Pîrvu ia locul lui Irimescu
Fabrica Depaco produce în România țigle sub brandul Wetterbest | Foto: TeraPlast
Omul de afaceri Dorel Goia schimbă directorul la Depaco. Pîrvu ia locul lui Irimescu
Omul de afaceri Dorel Goia schimbă directorul la Depaco. Pîrvu ia locul lui Irimescu

Marian Pîrvu preia din această lună poziția de director general al Depaco, unul dintre cei mai importanți producători români de țigle metalice, sub marca Wetterbest. Anul trecut funcția a fost deținută de Valeriu Irimescu.

Depaco face parte din grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții cu capital românesc, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia. Marian Pîrvu are o experiență vastă, activând de 20 de ani în construcțiilor industriale și rezidențiale, perioadă în care a ocupat poziții manageriale, precum cele de director comercial, de producție, de operațiuni sau general.

Acesta a fost membru în comitetele de management din companiile în care a activat, ocupând și funcţia de vicepreședinte. Pîrvu are expertiză la nivel internaţional, gestionând activităţi în Bulgaria, Ungaria, Cehia, Ucraina, Serbia, Croația, Slovenia sau Slovacia.

”Preluarea poziției de director general reprezintă o provocare pe care am acceptat-o cu plăcere și mă bucur să lucrez împreună cu o echipă de profesioniști precum cea a Depaco. Împreună vom duce mai departe povestea de succes a companiei şi ne propunem ca Wetterbest să-și continue ascensiunea ca brand de referinţă în domeniul acoperişurilor, atât prin continuarea extinderii în România, cât și în regiune”, a declarat Marian Pîrvu.

Depaco este unul dintre principalii producători de sisteme pentru acoperişuri din industria locală, produsele fiind prezente pe piaţă sub brandul Wetterbest. După 18 ani de dezvoltare după principii antreprenoriale, timp în care s-a făcut trecerea de la importator la producător local, în 2017 compania a decis să treacă printr-o nouă etapă de dezvoltare, prin parteneriatul cu grupul industrial TeraPlast, care a preluat controlul asupra pachetului majoritar de acţiuni.

Grupul TeraPlast este cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Portofoliul de produse este structurat în șase linii de business: instalații & amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, fereste & uși și țiglă metalică. Din 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București.

Centrală fotovoltaică, în parteneriat cu germanii

E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat în decembrie un parteneriat strategic în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din țară. Investiția inițială de 1,9 milioane de euro are ca obiectiv producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară şi livrarea energiei produse la consumatorii racordaţi la centrală.

Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului până la 4 milioane de euro. Centralele fotovoltaice vor produce până la 2.196 de ore GWh/an, ceea ce corespunde cu 11,4% din cerințele de energie ale TeraPlast. Omul de afaceri Dorel Goia este cel mai mare acţionar al TeraPlast. O altă companie de construcții la care este acționar e ACI Cluj.

Goia este cotat cu o avere de 55 de milioane de euro în Top Capital. El controlează La Casa (panificaţie şi restaurante), are deţineri pe piaţa de capital şi investiţii imobiliare. Maestro Business Center, un alt activ pe care îl deținea (împreună cu Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania) a fost cumpărat de către fondul de investiţii britanic First Property Group.

Sarabanda directorilor

Grupul TeraPlast are din 2018 un nou director general, Alexandru Stânean, după ce Consiliul de Administrație a aprobat încetarea mandatului acordat Mirelei Pop în 2017. De profesie economist, el mai a condus grupul în perioada 2014–2016, când profitul net consolidat a crescut de la 3,5 la 8,6 milioane de euro, iar afacerile, de la 73,5 la 87,8 milioane.

Comenteaza