Prima mișcare a milionarului Dorel Goia după vânzarea turnului din Cluj: își readuce fostul director la TeraPlast

Prima mișcare a milionarului Dorel Goia după vânzarea turnului din Cluj: își readuce fostul director la TeraPlast

Grupul TeraPlast va avea din 2 iulie un nou director general, Alexandru Stânean, după ce Consiliul de Administrație a aprobat încetarea, prin acordul părților, a mandatului acordat Mirelei Pop în 9 mai 2017.

„Mă bucur pentru șansa de a-mi aduce aportul la dezvoltarea unuia dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor de construcții din România, dar și pentru că, în cei 10 ani de colaborare, am avut ocazia de a lucra alături de o echipă solidă, dedicată și extrem de bine pregătită, precum cea din cadrul TeraPlast”, a declarat fostul director, Mirela Pop.

Alexandru Stânean, de profesie economist, și-a început activitatea la TeraPlast în 2007 și a ocupat, pe rând, diverse poziții în top managementul companiilor din grup. În perioada 2014–2016, în care a condus echipa grupului, profitul net consolidat a crescut de la 3,5 la 8,6 milioane de euro, iar cifra de afaceri, de la 73,5 milioane la 87,8 milioane.

„Grupul s-a transformat radical în ultimul an, datorită achizițiilor făcute, de aceea principala prioritate este integrarea activităților din subsidiare pentru a folosi sinergiile existente la nivelul de grup, fără a neglija continuarea eficientizării proceselor operaționale, dar și continuarea expansiunii naționale și internaționale, în scopul creșterii vânzărilor și profitabilității grupului”, a declarat Alexandru Stânean.

Grupul include societățile TeraSteel România și TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich și structuri metalice zincate), TeraPlast (procesator PVC, producător de țevi, granule și profile de tâmplărie), Depaco (țiglă Wetterbest), TeraGlass (producător de ferestre și uși din PVC), TeraPlast Logistic, TeraPlast Ungaria.

Facilitățile de producție sunt localizate în Parcul Industrial TeraPlast, dezvoltat pe 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistrița. În ultimii 10 ani, grupul TeraPlast a investit 246 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție și în extinderea portofoliului de produse.

Și-au vândut clădirea britanicilor 
Un fond de investiţii britanic a achiziţionat una dintre primele clădiri de birouri construite în Cluj după 1989, de la Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, și Dorel Goia. Maestro Business Center, amplasat în zona centrală - printre chiriaşii căruia se numără  Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard și Global Convergence - a fost cumpărat de First Property Group.  Construcția, livrată în 2006, cuprinde trei corpuri de clădire, cu un spațiu de birouri de 10.000 mp. Conform profit.ro, centrul a fost scos la vânzare la un preț minim de 8,8 milioane de euro, însă valoarea recentei tranzacției nu a fost anunțată. 
Comenteaza