Ministrul Muncii, despre dublarea alocațiilor: Vom respecta legea

Ministrul Muncii, despre dublarea alocațiilor: Vom respecta legea

Parlamentul a adoptat miercuri legea de respingere a OUG care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus joi seară la Digi24 că, dacă președintele Klaus Iohannis va promulga legea privind dublarea alocațiilor copiilor, guvernul va respecta legea le va mări.

„Dacă legea va intra în vigoare, bineînțeles că vom respecta legea”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a acuzat Parlamentul de populism în votarea acestei legi, pentru că majorarea alocațiilor se afla oricum pe masa guvernului, care aștepta rectificarea bigetară pentru a găsi sursele de finanțare.

„Guvernul este pentru dublarea alocațiilor, ne dorim să crească. Noi am avut o abordare rațională, să așteptăm rectificarea bugetară, să identificăm sursele de finanțare pentru majorare. Prin această lege, Parlamentul ne pune să dublăm alocațiile cu o lună înainte de termenul pe care ni-l propusesem și aici se vede cât de populistă este legea Parlamentului”, a mai spus Violeta Alexandru.

Comenteaza