O agenție de pază din București solicită insolvența Transferoviar

O agenție de pază din București solicită insolvența Transferoviar

Compania de pază și securitate Rom Best Guard (RBGS) a ajuns într-o situație limită, iar pentru a-și plăti din datorii a solicitat, la rândul său, intrarea în insolvență a societății Transferoviar Grup. Tribunalul Cluj încă nu s-a pronunțat asupra cererii.

RBGS Popeşti-Leordeni (județul Ilfov) se află în insolvenţă din iulie 2018 şi consideră că ar putea să-şi plătească o parte importantă din datorii (total de 2,7 milioane de lei, conform tabelului definitiv al creditorilor) dacă ar recupera creanţele pe care le deţine – 1,8 milioane de lei la 31 decembrie 2018, potrivit portalului insolvențelor Supervizor.

Unul dintre debitorii de la care RBGS consideră că are de luat bani şi a fost depăşită cu mult data scadenţei este Transferoviar Grup Cluj-Napoca, societate împotriva căreia a depus în 16 octombrie o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă, demers care a dus la constituirea dosarului nr. 938/1285/2019.

Cu activitate de transport marfă pe calea ferată, Transferoviar a raportat pentru anul trecut 635 de angajaţi, un profit net de 4,94 milioane lei, la o cifră de afaceri de 136 de milioane, cea mai mică din ultimii șase ani.

La 31 decembrie 2018, compania clujeană înregistra active imobilizate de 137 milioane de lei, active circulante de 54 de milioane (din care creanţe de 49 de milioane) şi datorii totale de 134 de milioane.

“Tribunalul Comercial Cluj nu a stabilit primul termen de judecată în dosarul de insolvenţă care vizează presupusa debitoare Transferoviar Grup, dar, după modul de lucru al acestei instanţe, sunt şanse mici ca solicitarea de aplicare a legii nr. 85/2014 să fie soluţionată anul acesta”, conform Supervizor.

Comenteaza