O companie de IT din Cluj îşi deschide porţile şi angajează 30 de stagiari

O companie de IT din Cluj îşi deschide porţile şi angajează 30 de stagiari
O companie de IT din Cluj îşi deschide porţile pentru studenţii sau absolvenţii de IT şi angajează 30 de practicanţi.

Endava anunţă azi că organizează o nouă ediție a evenimentului Open Day la Cluj, la care așteaptă peste 150 de participanți, în 13 martie. Aceasta este a cincea ediție a evenimentului Open Day, dedicat studenților și absolvenților care doresc să urmeze o carieră în domeniul IT. Pe lângă participarea la prezentările susținute de angajații companiei, în cadrul evenimentului, tinerii vor putea aplica pentru una dintre cele 30 de poziții din programele de internship și graduates pentru echipele de dezvoltare software Java şi .NET, dar şi pentru testare software sau asistenţă IT.

Evenimentul va avea loc în sediul Endava din Iulius Business Center și va include 3 sesiuni de prezentare. „Am ajuns la cea de-a cincea ediție Open Day la Cluj, eveniment la care avem în medie 150 de studenți și absolvenți. Acum ne așteptăm să fie chiar mai mulți participanți, având în vedere numărul persoanelor înscrise până în acest moment la cele 3 sesiuni din ziua evenimentului", a declarat într-un comunicat de presă Diana Bocăneală, responsabilul de recrutări din centrul Endava din Cluj-Napoca. Participanții vor putea să aplice pentru cele 10 poziții deschise în programul de graduates, ce va avea loc începând cu 5 mai 2014, în echipele de testare software, dar şi pentru unul dintre cele 20 de locuri din programul de internship desfășurat de Endava la începutul lunii iulie pentru echipele de dezvoltare software (Java,.NET), testare software și suport IT. Reprezentații Endava menționează că în echipa de suport IT există oportunități de angajare și pentru cei care nu au absolvit o facultate cu profil tehnic, însă au cunoștințe de limba engleză la nivel avansat.

„Studenții sunt interesați de acest tip de evenimente și se poate observa dorința lor de a participa în programe de practică, de a interacționa cu profesioniști în domeniul IT și de a înțelege ce înseamnă activitatea de zi cu zi a unui developer sau a unui tester. Anul trecut, peste 70% dintre participanții la evenimentul Open Day au aplicat pentru programele de graduates și internship, iar în total, anul trecut, am avut peste 400 de aplicanți la aceste programe în cadrul Endava Cluj", mai spune Bocăneală.

Potrivit reprezentantei Endava, 75 de persoane în total au participat în unul dintre programele destinate studenților și absolvenților derulate la Cluj, inclusiv în programele de training intensiv susținute de companie, cum ar fi Mobile Development School, Test Automation School sau UI/UX Development School. În medie, 80% dintre participanții în programul de internship sau în trainingurile intensive au continuat cu posturi în cadrul centrului din Cluj-Napoca.

Având în vedere interesul pentru acest tip de evenimente, compania anunţă că va mai organiza încă o ediție Open Day @ Endava Cluj, în toamnă, când va pune la dispoziție aproximativ 15 poziții în programele de graduates din echipele de dezvoltare software (Java, .NET) și testare software.

Endava are peste 1.000 de angajați în sediile din Cluj, Iași și București - dintre care jumătate la Cluj.

Comenteaza