O firmă clujeană de IT îşi dublează numărul de angajaţi în 2012

O firmă clujeană de IT îşi dublează numărul de angajaţi în 2012
O companie clujeană de tehnologia informaţiei şi-a dublat numărul de angajaţi din România, anul trecut, la 660 de angajaţi în trei birouri - Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti.

„Creşterea Endava este rezultatul unor iniţiative locale importante de recrutare şi a investiţiilor în oameni, derulate inclusiv prin intermediul programului propriu Endava University", spune directorul general John Cotterell. "Comparativ cu cei 340 de angajaţi cât număra Endava în România în ianuarie 2012, aproape ne-am dublat numărul de angajaţi. În prezent, avem peste 310 de angajaţi la Cluj-Napoca, 225 de angajaţi la Iaşi şi 125 în noul nostru sediu din Bucureşti".

Endava a participat anul trecut la târguri de job-uri în toate cele trei oraşe, a organizat programe de internship pentru studenţi și programe de angajare pentru absolvenți, respectiv a participat şi a susţinut evenimente adresate specialiștilor IT. Ca să-şi găsească suficienţi angajaţi, compania a organizat anul trecut şi propriile evenimente de recrutare, printre care „Endava Career Days" desfăşurat timp de o săptămână la Iaşi, „Open Days for Students" la Cluj-Napoca, iar în Capitală, compania a participat toamna trecută la cel mai mare târg de job-uri din România, precum şi la evenimente desfăşurate în universitățile din Bucureşti.

„Pentru a sprijini dezvoltarea profesională a angajaţilor Endava, aplicăm o strategie de Talent Management, prin care noii angajaţi sunt familiarizaţi încă de la început cu procesele din cadrul organizaţiei, iar ulterior participă la traininguri tehnice şi traininguri pentru dezvoltarea de soft skills, organizate în cadrul programului Endava University şi, de asemenea, pot urma programe de orientare în carieră sau de mentorat. În plus, ne propunem să asigurăm oamenilor noştri un mediu de lucru plăcut, cu numeroase activităţi sociale", a adăugat John Cotterell.

În 2012, aproximativ 75 de studenţi şi absolvenţi au participat în programele de internship și respectiv în programele de angajare pentru absolvenți care includ training intensiv în primele luni, desfăşurate de Endava la Cluj-Napoca şi Iaşi. În acest an, compania va continua programele pentru studenţi şi absolvenţi şi, de asemenea, va începe un program similar în sediul din Bucureşti, în luna februarie.

Compania planifică să ajungă la un total de peste 1.000 de angajați în centrele sale de dezvoltare și suport din România în următorii trei ani, însă caută susţinere din partea autorităţilor locale.

Din centrele din România, Endava livrează proiecte pentru clienţi în principal din sectorul serviciilor financiare, telecom, media şi al serviciilor online din Marea Britanie, Statele Unite şi Germania, precum şi pentru clienţi locali din sectorul bancar. Din România, Endava oferă servicii pentru trei dintre primele zece instituţii financiare la nivel global şi a fost recent inclusă printre primele o sută de companii de outsourcing la nivel internațional.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în Cluj în anul 2000. Cu aproape 1.000 de angajaţi, Endava are opt sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste 29,8 de milioane de lire sterline/37 de milioane de euro.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domeniile bancar, financiar, telecomunicații, media, sport & entertainment și servicii profesionale. Endava este specializată în livrarea servicii precum: Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software, Servicii Cloud.

Endava a fost inclusă în topul Global Outsourcing 100 de către Asociaţia Internaţională a Profesioniştilor în Outsourcing - International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) la categoria Best Rising Star pentru cifra de afaceri realizată la nivel global și la secțiunea Best Rising Star în industriile sale țintă. De asemenea, compania a fost inclusă, pentru al doilea an consecutiv, în topul Global Services 100, un clasament de referinţă pentru industria globală de IT outsourcing, la categoria Specialty ADM Vendors. În 2011, Endava a fost nominalizată în cadrul aceluiaşi clasament ca Nou Lider Regional pentru Europa de Est.

Endava a inaugurat anul trecut un nou sediu în Capitală şi are acum o suprafaţă de birouri de peste 2.000 metri pătraţi în fiecare dintre locaţiile sale din România.

Comenteaza