O firmă de IT cu sediu în Cluj fuzionează cu o companie din Germania

O firmă de IT cu sediu în Cluj fuzionează cu o companie din Germania
O companie britanică cu sucursala din România deschisă la Cluj şi venituri de 50 milioane de euro anunţă azi că a "fuzionat strategic" cu o firmă germană cu o cifră de afaceri de zece ori mai mică. Unul dintre argumente - fusul orar similar şi zborurile directe între Germania şi România.

Compania de software Endava anunță azi fuziunea strategică cu compania germană de consultanţă Alpheus. Motivul - "accelerarea expansiunii pe piețele de limbă germană", conform unui anunţ al companiei.

Alpheus Solutions Ltd., o companie de consultanță cu sedii la Frankfurt și Londra, a fost integrată în Endava Group, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu birouri în Londra, New York și Glasgow și centre de livrare în România și Republica Moldova. "Fuziunea va accelera expansiunea în țările vorbitoare de limba germană a modelului Endava de externalizare nearshore a serviciilor IT și va consolida competențele de consultanță ale companiei", explică Endava.

În ultimele 12 luni Endava a colaborat cu Alpheus pentru furnizarea de servicii către clienții actuali din Germania. "Această colaborare de succes, precum și interesul tot mai mare pentru serviciile IT livrate din Europa de Est, a determinat această fuziune", spun oficialii companiei. "Fuziunea are în vedere valorificarea modelului de livrări al Endava, care are un succes dovedit și constă în combinarea competențelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în consultanță și livrare deținute pe piețele unde se află clienții companiei".

Organizația care rezultă în urma acestei fuziuni va funcționa sub numele Endava și, în completare la serviciile de consultanță oferite de Alpheus, va livra pe piețele de limba germană servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software și Servicii Cloud.

"Locația centrelor de dezvoltare și suport din Europa de Est ale Endava contribuie la o foarte bună poziționare a companiei pentru colaborarea cu clienți europeni. Aspectele cele mai importante legate direct de locație sunt reprezentate de fusul orar similar, competențele lingvistice, cultura asemănătoare și zborurile directe. Centrele de livrare Endava valorifică atât competențele tehnice, cât și avantajele legate de costuri specifice operațiunilor offshore", explică Endava.

Pentru echipele din centrele de dezvoltare și suport pe care Endava le are în România, și care în prezent numără peste 1.000 de angajați, această fuziune reprezintă o "oportunitate suplimentară pentru a se implica în mai multe proiecte" pentru clienți din țări cum ar fi Germania, Austria și Elveția, arată compania.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Are peste 1.400 de angajați în opt sedii din Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Alpheus este o companie de consultanță independentă cu o echipă de peste 30 de consultanți cu experiență în business și tehnologia informației, având sedii la Frankfurt și Londra, și un venit anual de 4 de milioane de lire sterline/5 de milioane de euro.

Comenteaza