Omul de afaceri Dorel Goia a preluat o fabrică de țiglă din Oltenia

Omul de afaceri Dorel Goia a preluat o fabrică de țiglă din Oltenia

Investitorul clujean a ajuns la un acord de preluare integrală a producătorului Cortina WTB, producător și distribuitor de țiglă metalică.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Tranzacția s-a făcut prin intermediul Wetterbest, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, parte a grupului TeraPlast, controlat de Dorel Goia.

„Achiziția face parte din procesul de dezvoltare a grupului TeraPlast. Wetterbest este una dintre companiile care contribuie semnificativ la cifra de afaceri a grupului, iar prin această preluare susținem planurile de consolidare și expansiune a rețelei de distribuție și a portofoliului de clienți, atât pe plan local, cât și regional”, a declarat Dorel Goia, președintele TeraPlast.

În urma tranzacției, Wetterbest și-a majorat participația de la 51 la 100% din capitalul companiei. Tranzacția urmează să se finalizeze după obținerea avizului de la Consiliul Concurenței. Cortina WTB, cu sediul în Podari (județul Dolj) produce profilul clasic de țiglă metalică din portofoliul Wetterbest, tablă cutată și plană.

Capacitatea de producție a fabricii este de 1,5 milioane mp anual. Wetterbest este al doilea producător de pe piața de țiglă metalică din România. Producția se realizează pe 40 de linii automate de producție și ambalare la Băicoi (Prahova), Podari (Dolj) și Sărățel (Bistrița - Năsăud).

Investiția se alătură celei de 8,4 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție și relocarea fabricii din Băicoi. Produsele Wetterbest sunt prezente în majoritatea magazinelor de bricolaj, dar și în cele trei showroom-uri din Cluj, Timișoara și Brașov.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza