Petiție de înghețare a ratelor românilor

Petiție de înghețare a ratelor românilor

Guvernului României i s-a solicitat adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru înghețarea ratelor bancare și a creditelor ipotecare ale tuturor românilor.

Petiția în contextul crizei economice declanșate de epidemia de coronavirusa fost solicitată de către parlamentarul Sorin Bota. “1. Se va îngheața plata tuturor ratelor bancare și ale IFN-urilor. 2. La reluarea plăților de către consumatori, ratele și dobânzile vor fi neschimbate, doar programul de plată va fi decalat.

3. Procedurile de executare în cazul creditelor se vor suspenda pe 12 luni, astfel încât oamenii să poată reveni în posibilitate de plată, 4. Programele de reorganizare ale firmelor aflate în insolvență să fie înghețate șase luni”, se menționează în petiție.  

“În 2008 cetățenii României au salvat pe banii lor băncile și instituțiile financiare de la colaps. Acum este momentul ca băncile să îi ajute pe români. După ani de profituri record pe timp de creștere economică, până la de trei ori peste media băncilor din UE, băncile trebuie să ajute românii și economia în momentele dificile. În alte țări această măsură s-a adoptat deja, reacția publicului și a băncilor fiind una pozitivă”, susține Bota.

Această solicitare a fost lansată pe platforma petițiionline.ro fiind transmisă atât premierului cât și ministrului de finanțe.

Comenteaza