Producătorii de mobilier din Cluj, chemați la un târg în “epicentrul” Covid

Producătorii de mobilier din Cluj, chemați la un târg în “epicentrul” Covid
CIFF este cea mai mare expoziție mondială din acest domeniu

Clusterul Mobilier Transilvan (CMT), organizație cu sediul în Cluj, și-a vestit membrii din regiune să participe la prima expoziție din acest domeniu organizată în format fizic în 2021, tocmai în țara de origine a noului coronavirus.   

„China International Furniture Fair (CIFF), anunțat încă din noiembrie că se va desfășura în format fizic anul acesta, va aduce producătorilor din industria mobilei trei noi propuneri de dezvoltare, în actualitate cu contextul pandemic – trenduri în materie de design, comerț global și lanț de valoare.

Târgul are tema ”Design trend, global trade, entire supply chain” și va fi dedicat promovării unui nou model de business. Evenimentul se va desfășura în două etape: 18-21 martie, mobilier de casă de interior, exterior și de agrement, 28-31 martie, materia primă pentru industria mobilei și mobilier comercial, mobilier de birou, pentru hoteluri și mașini”, au transmis reprezentanții CMT.

Cea mai mare expoziție de mobilier din lume se desfășoară de două ori pe an: în martie, la Complexul de Import și Export China din Guangzhou Pazhou, iar în septembrie, la noul centru național de expoziții și convenții din Shanghai Hongqiao. 

Managerii clujeni din industria mobilierului au fost printre cei mai activi anul trecut în privința delegațiilor în afara României, în ciuda restricțiilor de deplasare internaționale. Ede Balint, directorul fabricii Antares, a făcut parte dintr-o delegație în Egipt, producătorul clujean fiind solicitat pentru un contract important, de mii de scaune, în noua capitală a statului african, proiect urban de 45 de miliarde de dolari.

“2020 a fost un an complicat, în care programul de internaționalizare s-a transformat în interacțiuni online. Aproape nu mai speram să vedem și o misiune economică „în persoană”. Se pare că egiptenii au nevoie de noi, acum că o parte dintre clădiri sunt gata și spațiile interioare pot fi amenajate”, declara Ciprian Morcan, managerul CMT.

Organizația are 88 de membri cu interese în industria mobilei: firme, instituții, universități, furnizori, producători, distribuitori, specialiști în activități conexe, de suport pentru această industrie din zona Transilvaniei. CMT deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului.

Efectul restricțiilor dure

Infecția cu noul coronavirus a apărut în decembrie 2019, în orașul Wuhan (China), de unde s-a propagat în cele mai multe provincii chineze și apoi în majoritatea țărilor din lume, provocând o pandemie. Numărul cazurilor în țara de origine a scăzut însă mult până la finele anului trecut, după aplicarea unor măsuri sanitare drastice. Dintre cele 88.000 de cazuri confirmate în China, 82.000 erau vindecate.

Comenteaza