Scaunul inteligent de birou inventat la Cluj, în curs de brevetare la nivel mondial

Scaunul inteligent de birou inventat la Cluj, în curs de brevetare la nivel mondial

Antares România și Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) au realizat primul scaun de birou inteligent din țara noastră, MyTesla. Acesta își propune să corecteze postura utilizatorului pe scaun prin notificarea sa cu ajutorul unei aplicații care poate fi rulată de pe telefonul mobil sau de pe computer.

Prototipurile au fost prezentate și testate de către publicul larg cu ocazia Târgului Internațional de Mobilă BIFE – SIM (12-15 septembrie, București) și la Conferința Internațională a Clusterelor (18-20 septembrie, Cluj-Napoca).

În 2018 Antares România a lansat scaunul de birou ergonomic, accesorizat cu mecanism automat. Acesta se ajustează și adaptează fiecărui utilizator fără a mai fi necesar să fie reglat scaunul când este folosit de o altă persoană.

Antares și CMT au preluat această sarcină și au încercat să o perfecționeze prin dezvoltarea scaunului ergonomic Tesla într-unul inteligent. Pe lângă funcționalitățile scaunului amintit, MyTesla beneficiază și de șase senzori special poziționați să înregistreze postura și obiceiruile utilizatorului. Scopul este de a corecta postura și șezutul nesănătos, care pe termen lung pot avea urmări medicale nedorite.

Obiceiurile individuale de ședere pot fi urmărite după calibrarea celor șase senzori prezenți pe scaun (patru pe spătar, doi pe șezut). Senzorii transmit datele înregistrate în timp real prin internet Wi-Fi către un computer unde sunt stocate și interpretate.

Invenție dezvoltată la Cluj-Napoca, ea este în curs de brevetare la nivel mondial. Produsul ar putea fi comercializat anul viitor. Antares România este cel mai mare producător autohton de scaune ergonomice de birou și spații publice. Anul trecut, a vândut 400.000 de unități în țară și la export.

Filiala din România și-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, iar din anul 2000 și-a dezvoltat propria ramură de producție. Acum Antares România are două fabrici de scaune în țară și 100 de angajați.

Comenteaza