Producţie pentru giganţii auto pe platforma industrială a Clujului

Producţie pentru giganţii auto pe platforma industrială a Clujului
Liderul naţional în produse sinterizate a anunţat că ţinteşte dublarea cifrei de afaceri şi a angajaţilor, după investiţii de 3,2 milioane de euro şi aplicarea unei strategii de management ce vizează accelerarea omologării de noi produse.

Investiţiile s-au realizat în retehnologizare şi forţă de muncă înalt calificată. Sinterom Cluj a început producţia în cadrul unui contract de 5 milioane de euro încheiat cu unul din partenerii grupului Renault-Nissan. Noii manangeri, cooptaţi în 2014, susţin că se află în negocieri şi cu alte nume de top din industria automotive.
 
„Sinterom urmează să introducă în producţie şi alte componente auto pentru partenerii existenţi cum ar fi Bosch, Gnutti Carlo sau Pierburg precum şi pentru INA Schaeffler, Hitachi, Danffos. Pentru angajaţi, încheierea de noi contracte va însemna menţinerea locurilor de muncă şi, în viitor, salarii mai bune. Sunt create premisele pentru atragerea unor specialişti tineri valoroşi, pentru transferul de know-how între generaţii”, a declarat directorul general al Sinterom, Dan Cataranciuc. 
 
Societatea clujeană primeşte anual în practică grupe de studenţi ai Universităţii Tehnice, care au îşi pun în practică acumulările teoretice şi muncesc în sistem part time sau full time. Sinterom face parte din grupul industrial Serviciile Comerciale Române, care şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea. Societatea fabrică piese sinterizate din pulberi feroase şi neferoase, bujii, produse ceramice, contacte, dispozitive şi verificatoare.

Comenteaza