Proprietarii Endava Cluj au cumpărat o companie informatică din Irlanda

Proprietarii Endava Cluj au cumpărat o companie informatică din Irlanda

Endava, companie britanică prezentă la Cluj, a anunțat achiziționarea Comtrade Digital Services (CDS), anterior o divizie a grupului Comtrade.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Având sediul central în Dublin (Irlanda) și centre de livrare de-a lungul Adriaticii, CDS este furnizor de servicii și soluții strategice de inginerie software, deservind cu preponderență clienți din Uniunea Europeană, dar și din alte țări ale Europei și SUA.

Prin intermediul acestei achiziții, Endava își consolidează prezența în Europa Sudică și de Est. Portofoliul de clienți al CDS este cu accent pe zona de plăți și servicii financiare, Tehnologie, Media și Telecom (TMT), turism, logistică, energie, servicii guvernamentale, medical. Se așteaptă ca această achiziție să genereze o creștere în veniturile Endava încă din primul an de la tranzacție.

“Mă bucur că CDS face acum parte din familia Endava. Abilitățile tehnice, abordarea față de transformarea digitală și cultura bazată pe inovație sunt aliniate cu cele din cadrul Endava. Vom avea capacități îmbunătățite, capabilități dezvoltate și avantajul abilităților tehnologice specifice generației următoare.

Împreună vom fi lideri în regiunea Adriatică, direcție aliniată cu strategia noastră de a fi un angajator de top pentru cel mai bine pregătiți ingineri în fiecare dintre centrele noastre de livrare” spune John Cotterell, CEO al Endava.

“CDS este o echipă minunată, ne pare rău că a părăsit grupul Comtrade, însă am observat o potrivire puternică cu Endava din punct de vedere cultural și al business-ului, iar viitorul are perspective promițătoare pentru echipă și clienții pe care îi deservesc”, a declarat Veselin Jevrosimovic, președintele Comtrade.

“Suntem încântați că ne-am alăturat Endava care și-a consolidat deja reputația de lider în regiunea noastră și suntem entuziasmați de oportunitățile create pentru noi și clienții noștri”, a declarat Viktor Kovacevic, manager general al CDS Accelerator.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 3,03 miliarde dolari la Bursa din New York. Aceasta avea 6.468 de angajați în martie în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Colombia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza