Rețeaua de catering Yellow Menu se va extinde la Cluj

Rețeaua de catering Yellow Menu se va extinde la Cluj

Compania de catering  Yellow Menu, înființată de omul de afaceri Florin Stoian, a ajuns la o reţea de 12.000 de utilizatori şi urmează să deschidă o nouă locaţie, în Cluj-Napoca.

”În toţi cei cinci ani am căutat în mod activ să obţinem feedback de la utilizatori. E singura metodă prin care putem aduce îmbunătăţiri relevante, cum ar fi ambalajele biodegradabile şi preparatele Ready-to-Heat care pot fi livrate până la ora 20:00. Avem în plan şi o soluţie pentru cei care vor să comande produse pentru un stil de viaţă sănătos.’’, a declarat Mădălin Negru, administrator al Yellow Menu.

Serviciul este disponibil deocamdată doar în Bucureşti, însă va intra şi pe piaţa din Cluj în octombrie, potrivit ZF. Platforma de comandă şi livrare de mâncare a primit anul trecut o investiţie de 300.000 de euro din partea fondului Roca, ce a preluat 30% din acţionariatul platformei. Fondul de investiţii a fost creat de CITR, prin divizia de investitii, fraţii Adrian și Dragoș Pavăl (Dedeman) și Dan Şucu (Mobexpert), conform Startup Cafe.

„Dintre cele trei segmente din piața de food (restaurante clasice, agregatori, business-uri integrate de livrări), ultimul a atins rezultate remarcabile în ultimul deceniu. Am intrat ca parteneri în Yellow Menu datorită acestor cote înalte de performanță pentru nișa delivery; putem aduce plusvaloare în companie și la nivel de piață. Investiția ROCA este dedicată în totalitate dezvoltării, avem siguranța că se va capitaliza într-un timp scurt”, a declarat Alexandru Tănase, manager de investiții al ROCA.

Yellow Restaurant a dezvoltat sistemul informatic care integrează activitățile de producție şi de livrare – distribuție. Odată cu intrarea în această companie, ROCA se alătură antreprenorilor Iulian Velenza, fondatorul  World Class Fitness, și Florin Stoian,dezvoltator al aplicaţiei Star Taxi.

Conform Euromonitor, analiza pieței europene pentru 2010-2017 a reliefat o valoare de 24,8 miliarde de euro pentru furnizorii de take-away, în creștere cu 12%, în contextul unei scăderi de 7,5% la restaurantele clasice. Piaţa de delivery a înregistrat o îmbunătățire de 30%, caracterizată prin creșterea cererii pentru produse de calitate și de o concurență redusă în acest sector.

Comenteaza