Hervis – Vivo 1-0. Magazinul de sport, amânat la chirie

Hervis – Vivo 1-0. Magazinul de sport, amânat la chirie

Casa de avocatură Stratulat Albulescu a anunțat că Hervis Sports a câştigat definitiv în instanță amânarea la plată a chiriilor către mall-ul din Florești.

Retailerul de echipamente sportive Hervis a câştigat la Tribunalul Cluj amânarea la plată a chiriilor către mall până la soluţionarea dosarului de fond, conform ZF. Compania a lucrat cu casa de avocatură Stratulat Albulescu.

Decizia vizează magazinul din centrul comercial Polus Cluj, însă acum avocaţii vor face apeluri şi pentru celelalte magazine din ţară. Retailerul și-a deschis unitățile sale din Baia Mare, Bistrița, Brașov, Sibiu, Zalău și din Lotus Oradea, însă magazinele din Cluj, Arad, Deva, Târgu-Mureș sau Timișoara nu se află pe  listă.

“Conform recomandărilor autorităților, începând de vineri, 15 mai, vom redeschide o parte din magazinele noastre, cele cu acces stradal”, au transmis reprezentanții Hervis România. Lanțul austriac are aproape 40 de magazine în România.

Hervis Sports reprezintă un concept multibrand, cu 60% din produse aparţinând mărcilor sport consacrate, iar 40% mărcilor proprii. Compania a fost înfiinţată în anii ’70, în Austria, fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de retail de articole sportive din Europa, cu 200 de filiale internaţionale. Principalul său concurent la Cluj este Intersport, aflat tot în Vivo.

În aprilie, un alt chiriaș al complexului axat pe sport, lanțul de săli de fitness World Class, a cerut în instanță suspendarea chiriei datorate mall-ului din Florești în perioada stării de urgență. Totuși, Judecătoria Cluj-Napoca a respins în primă instanță acțiunea World Class.

CITEȘTE Tensiuni la Vivo

World Class a cerut suspendarea obligației de plată a chiriei pentru spațiul de 1.354 mp închiriat, din 2015, de la Polus Transilvania Companie de Investiții, companie controlată de grupul austriac Immofinanz. World Class a obținut certificatul întrucât se încadrează în categoria IMM, cu afaceri sub 50 milioane euro pe an și efectiv mediu sub 250 salariați.

World Class a menționat în instanță că datorează o chirie lunară de 6 euro/mp fără TVA (9.670 euro/lună, cu TVA), plus costuri de exploatare, și că a garantat plata cu o scrisoare de garanție bancară pusă la dispoziția proprietarului. În 21 martie, a fost emisă ordonanța militară care a închis majoritatea activităților din mall-uri.

Comenteaza