S-a schimbat "șeful mare" de la Emerson. Cine va superviza producătorul din Cluj

S-a schimbat "șeful mare" de la Emerson. Cine va superviza producătorul din Cluj
David Farr se pensionează după două decenii la conducerea Emerson | Foto: Junior Achievement

David Farr, directorul general al trustului american cu platformă la Cluj, se retrage la pensie după 20 de ani la conducere, cedând locul lui Lal Karsanbhai.

Cel din urmă a ocupat funcția de președinte executiv al companiei Automation Solutions din 2018, membră a holdingului, și va deveni noul CEO al Emerson. Farr va rămâne președinte al consiliului de administrație al Emerson până în 4 mai. În cele două decenii la conducerea companiei globale de 16,8 miliarde de dolari, Farr a elaborat strategia acesteia pentru a se adapta condițiilor de piață și a-și mări competitivitatea pe scena mondială.

"David este un lider extraordinar care a adus compania în perioade dificile - 11 septembrie, balonul Dot-com, Marea Recesiune acum o pandemie globală - cu convingere și o credință neclintită în puterea lui Emerson", a declarat Clemens Boersig, director al consiliului de administrație al Emerson.

Sub conducerea lui Farr, Emerson s-a transformat dintr-o producător de componente într-un lider industrial de software, cu un scop unic, reunind 85.000 de angajați, fiind una dintre puținele companii care și-a mărit dividendele către acționari timp de 64 de ani.

Karsanbhai și-a început cariera la Emerson în 1995, ca planificator internațional, iar acum conduce o afacere cu vânzări globale de 11,2 miliarde de dolari în 2020. „Este un moment interesant pentru organizație, în timp ce continuăm să creștem amprenta globală a software-ului la Emerson și să extindem sprijinul companiei pentru industriile esențiale", a spus Karsanbhai. În timpul mandatului său la Emerson, a lucrat în Europa, Africa și America de Nord.

Mișcări de trupe la Cluj și Oradea

Emerson este o companie globală de tehnologie și inginerie care oferă soluții inovatoare pentru clienții de pe piețele industriale, comerciale și rezidențiale. Unitatea de afaceri Appleton a grupului din județul Cluj a fost relocată anul trecut din parcul industrial public Tetarom II (Cluj-Napoca) în parcul logistic privat Urbano (Gilău).

Grupul Emerson a informat că extinde investiția și prezența pe piața locală și a semnat un contract pe 10 ani pentru închirierea spațiului din Urbano Parks. Emerson SRL își are campusul principal din România în Tetarom II, pe Bd. Muncii.

Conform oficialilor Emerson, noua locație închiriată pentru Appleton include 6.000 mp pentru birouri și activități de producție, oferind un spațiu mai mare comparativ cu locația actuală. „Prin relocarea Appleton în noua locație oferim un spațiu mai nou și mai mare care să răspundă nevoilor clienților săi. Totodată, vrem să pregătim spațiul eliberat în urma mutării pentru oportunități viitoare de creștere a afacerii”, preciza Alina Negru, directorul general al Emerson Cluj.

Appleton este un producător global de componente electrice și produse de iluminat pentru medii industriale și periculoase. Emerson are 2.700 de angajați în Cluj-Napoca, iar valoarea investițiilor pe care Emerson a făcut-o aici din 2006 este de 150 milioane de dolari.

Concernul american a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute japonezilor de la Nidec, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 miliarde dolari.

Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în 2016, şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în 2017. Operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse, fiiind transferate în proprietatea Nidec. În acest proces, o parte a angajaților au fost mutați de pe platforma din Cluj-Napoca la Oradea.

Comenteaza