Schimbare de trend în comerțul cu electronice. Vitacom vinde majoritatea produselor pe internet

Schimbare de trend în comerțul cu electronice. Vitacom vinde majoritatea produselor pe internet

Comerțul electronic modifică tendințele de cumpărare, iar antreprenorii din Cluj trebuie să se ralieze noilor tendințe. 

Vitacom Electronics Cluj (VEC), unul dintre cei mai importanți electroretaileri din România, a anunțat o cifră de afaceri de 38,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, cu 13,5% mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

”Primele nouă luni au fost caracterizate de o creștere continuă în ceea ce privește valoarea vânzărilor efectuate. Obiectivul stabilit la începutul anului a fost depășit cu 13,5% faţă de 2017. În ceea ce privește profitul, dacă ne referim la aceeași perioadă, vorbim de o creștere de 3%. Ne dorim să ţinem pasul cu piaţa şi, dacă este posibil, să depăşim valorile stabilite de către aceasta”, a declarat Aviva Vita, director de marketing al VEC.

Rezultatele obținute au fost susținute de dezvoltarea portofoliului de produse, stabilirea unui personal dedicat pentru pieţele noi, fidelizarea revânzătorilor prin acordarea anuală de beneficii, creșterea investițiilor pe partea de promovare și a personalului de vânzări.

Cele mai bine vândute produse au fost sursele de alimentare, becurile cu led, accesoriile audio, robineții, boxele, cablurile HDMI și acumulatorii plumb-acid. Majoritatea produselor care au performat fac parte din brand propriu Well, aflat în vizorul companiei pentru dezvoltare.

Pentru acest an, retailerul anticipează o creştere de 15% a vânzărilor efectuate, de 57,3 milioane de lei. În raportul vânzărilor online/offline, retailerul încearcă să mențină un echilibru între cele două canalele de desfacere. Cele online au reprezentat 55%, clienții îndreptându-se tot mai mult către magazinul electronic.

VEC este prezentă pe piața locală din 1991, oferind produse și accesorii electronice. Portofoliul său cuprinde două branduri proprii, Well și Chrome, dar și produse aparținând unor branduri de nivel mondial: GP Batteries, Konig, Valueline, HQ, Maxell, Goobay, Fixpoint, NGS, Trevi, Apacer, Mercusys, K&M, Powerwalker, Skross.

Asociat unic al VEC este Vasile Andrei Vita, care deține integral compania. Principalii jucători pe piața electronicelor din Cluj erau, conform portalului financiar Termene.ro, Aggresione Group (16,9%), VLG RO (11,3%), Electroglobal (7,9%), Promelek (7,5%) și Vitacom (3,9%).

Comenteaza