Se decide soarta Continentalului

Se decide soarta Continentalului
Termenul de aşteptare pentru o contra-ofertă la cele 5 milioane de euro propuse de omul de afaceri Ioan Bene pentru achiziţie expiră mâine.

În urmă cu câteva săptămâni, Napocamin, societate controlată de Ioan Bene şi activă în domeniul construcţiilor şi pe piaţa imobiliară, a făcut o ofertă de 5 milioane de euro pentru preluarea imobilului monument istoric din centrul oraşului, fostul hotel New York - Continental. După mai multe serii de licitaţii eşuate şi ca urmare a depunerii acestei oferte, creditorii Ardeleana (societate intrată în faliment, care deţine hotelul în portofoliu) au decis trecerea la o altă procedură: vânzarea directă. Potrivit legislaţiei, în această nouă formulă de tranzacţionare, s-a impus publicarea unui anunţ de supraofertare şi 30 de zile de aşteptare, perioadă în care posibilii doritori aveau ocazia să apară cu o sumă peste cea propusă de Bene pentru achiziţionare celebrei clădiri părăginite din centrul oraşului. Termenul expiră mâine, au menţionat reprezentanţii Expert Insolvenţă, lichidatorul judiciar al Ardeleana, care nu au dorit să precizeze dacă a apărut o contra-ofertă. Potrivit informarţiilor noastre, nu există o astfel de intenţie oficial înregistrată, aşa că în câteva zile Bene ar putea prelua clădirea.

Expert Insolvenţă a anunţat în aprilie 2012 scoaterea la vânzare în iunie a celui mai important activ din portofoliul Ardeleana: fostul hotel New York - Continental. Preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit atunci la 6,58 milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată, cu primul termen programat pentru 15 iunie. În urma mai multor serii de licitaţii, nu s-a reuşit adjudecarea clădirii, iar autorităţile nu au dorit să îşi exercite dreptul de preemţiune şi să cumpere clădirea.

 

 

Etichete
Comenteaza