Serviciile de business, noua industrie a Clujului

Serviciile de business, noua industrie a Clujului

Invitat la ZIUA LIVE, joi, de la ora 13:00, Ali Hamdan, head of proffesional services la compania americană Vertiv.

Reprezentanții asociației de profil se reunesc azi la Cluj pentru a dezbate tendințele și planurile de dezvoltare a acestui sector. Numărul angajaților angrenați în aceste servicii reprezintă 6% din totalul forței de muncă din județ.

La nivel național aceasta a generat afaceri anuale de 4,5 miliarde de euro, 2% din produsul intern brut al țării. Cifra de afaceri medie produsă anul trecut de un angajat în business services este de 31.000 de euro, în timp ce valoarea maximă se situează la 119.000 de euro.

Aceasta reflectă tendința jucătorilor din industrie de a se îndrepta către servicii cu valoare mare adăugată și modele complexe de stabilire a prețurilor. Cei mai mulți angajați de aici furnizează servicii aferente clienților (32%), finanțe-contabilitate (24%), tehnologia informației IT (21%).

Grupul american Vertiv, liderul global în producția de hardware pentru centrele de date, cu afaceri anuale de 4,3 miliarde de dolari, s-a instalat anul trecut în complexul de birouri Advancity Business Center din Cluj-Napoca. Planurile sale vizează angajarea a 500 de oameni.

Comenteaza