Un startup clujean lansează model nou de educaţie bazat pe simulări

Un startup clujean lansează model nou de educaţie bazat pe simulări
Un start-up clujean fondat de un tânăr antreprenor lansează un nou model de educaţie şi formare bazat pe simulări, studii de caz și ateliere în afaceri şi management.

"Această soluție inovativă vine în contextul unei lipse acute de pregătire practică a tinerilor, de la studenți până la absolvenți și practicieni", spune clujeanul care a dezvoltat modelul, Emil Vădana (25 ani). "Natura foarte teoretică a programelor de formare academică și a majorității training-urilor de pe piața românească contribuie la discrepanța între cunoștințele și abilitățile pe care potențialii angajați le dețin - sau mai degrabă lipsesc - și așteptările angajatorilor".

Simulările oferite de Valiant Development utilizează contexte din viața reală pentru a consolida procesul de învățare al participanților.  O parte din simulările oferite sunt dezvoltate de către celebra instituție Harvard Business Publishing şi sunt folosite de către mii de profesioniști din întreaga lume, spune Vădana.

Vădana a lucrat mai bine de 3 luni pentru produs, împreună cu singurul angajat al firmei, Roxana Părăian (foto dreapta), de asemenea de 25 de ani. Licenţele costă între 150 şi 200 de lei. De ce ar plăti cineva pentru produs? "Pentru că îi ajută să-şi pună în practică cunoştinţele. Programele sunt exclusiv practice", explică el.

Comenteaza