Zona Clujului atrage investitorii în spații industriale. Vestul, mai tare ca Bucureștiul

Zona Clujului atrage investitorii în spații industriale. Vestul, mai tare ca Bucureștiul

Stocul de spații industriale din vestul și nord-vestul țării va depăși 700.000 mp în 2020 și va ajunge peste cel al Bucureștiului.

“Observăm un apetit tot mai ridicat pentru zona de vest și nord-vest a țării, atât în ceea ce privește oferta de noi proiecte care vin pe piață, cât și apetitul pentru spații industriale, volumul închiriat în 2019 depășind nivelul livrărilor. Sunt în construcție încă 65.000 mp de spații industriale în apropierea orașelor Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea și Satu Mare”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor, Industrial Services al agenției de consultanță CBRE România.

Piața spațiilor industriale din aceste zone înregistrează o creștere accelerată, după ce în decurs de doar patru ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piața ca mărime după București și este așteptat să depășească 700.000 mp în acest an, arată CBRE.

Liderul pieței de consultanță imobiliară acoperă zona de vest și nord-vest a țării printr-o echipă dedicată sectorului industrial, coordonată din Timișoara. În 2019, în vestul și nord-vestul României au fost livrați 67.000 mp de spații industriale, ridicând stocul actual la 650.000 mp.

În ceea ce privește cererea, au fost închiriați aproape 70.000 mp de spații industriale, CBRE având o cotă de piață de 44%. În Timișoara, CBRE România a consiliat recent închirierea a 18.000 mp în proiectul Industrial Park II, dezvoltat și administrat de Global Vision pentru Globalworth.

Prima fază a proiectului este acum complet ocupată, după ce NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică, a închiriat o suprafață de 12.000 mp iar DS Smith, companie internațională lideră în domeniul ambalajelor, a închiriat 6.000 mp, ambele tranzacții fiind consiliate de CBRE România.

„Companiile din domeniul distribuției și producției continuă reprezintă motorul cererii pe piața de spații industriale, cumulând peste 60% din cei 480.000 mp tranzacționați anul trecut în România. Orașele regionale acoperă aproape jumătate din volumul închiriat în total în 2019 și observăm cerere pentru spații industriale în zonele de vest, nord-vest și centrul țării”, a precizat Andrei Jerca, Head of Industrial Services al CBRE România.
Comenteaza