Zona Clujului, campioană la investiții în domeniul medical

Zona Clujului, campioană la investiții în domeniul medical

Nord-Vestul României conduce în clasamentul proiectelor din sectoarele medical și științific, cu 34 de investiții, de 200 de milioane de euro. Județele Timiș, Cluj și Iași au cele mai multe investiții anunțate în domeniul medical, conform specialiștilor în construcții de la IBC Focus.   

“Cu ajutorul modulului Market Intelligence de pe sistemul VICTA am identificat, în ultimele trei luni, 158 de proiecte din domeniul medical și științific, pentru care dezvoltatorii au obținut deja autorizația de construire sau care se află în diferite stadii de execuție.

Nord-Vestul conduce detașat la nivel de număr de investiții conform asistenței virtuale de vânzări la șantiere VICTA. Cu 34 de proiecte, această zonă se bucură de atenție sporită din partea specialiștilor în construcții care dezvoltă proiecte de interes cu o valoare estimată ce depășește 841 de milioane de lei”, conform IBC Focus.

Județele cele mai active din acest punct de vedere sunt Timiș (16 investiții), Cluj (12) și Iași (11). Printre proiectele de construcții medicale impresionante sunt menționate centrul de inginerie și cercetare Advancity (Cluj-Napoca), hub-ul Revera Medical City și spitalul de radioterapie și oncologie pediatrică (București).

Proiectul Advancity (foto), de pe strada Someșului, are 6.821 mp de birouri de clasă A, spaţii comerciale, parcare subterană şi terase pentru relaxare. Clădirea cu cinci etaje este în construcție, fiind planificată să fie inaugurată în prima parte a acestui an.

Comenteaza