Penibiliada

Penibiliada
Un triunghi vicios leagă Universitatea Cluj de Steaua şi Petrolul

O înţepătură în inimă. O durere pentru care nu este leac, nu se prescriu medicamente. Sau un oftat lung, urmat de o înjurătură crâncenă. Golul lui Grozav din partida cu Slovenia a fost o nouă replică la cutremurul din vară. Gicu le-a reamintit suporterilor Universităţii ce au pierdut, cât de frumos era visul din care s-au trezit brusc, fără aer şi fără chef de viaţă. Statistica oferă singura consolare. Grozav a marcat primul gol la naţională când era legitimat la „U".

La Cluj funcţionează terapia de şoc. Se poate şi mai rău? Se poate! Veştile proaste curg în fiecare săptămână. Se trăieşte la limita răbdării, la limita între furie şi ruşine. „Gazeta Sporturilor" te-a botezat „Steluţa II", iar în ProSport un ziarist grăbit l-a transferat pe Florin Costea la „U" Cluj în loc de Petrolul. Confuzia este scuzabilă, fiindcă trebuie să ai multă răbdare să descurci iţele triunghiului pervers creat de Florian Walter şi Gigi Becali.

Steaua, Petrolul şi „U" Cluj participă la un menage a trois, îngăduit de intransigentul Mitică Dragomir. Gigi e nemulţumit de Gardoş? Se rezolvă, vine Szukala de la Petrolul! Nu-i place stăpânului freza lui Lupu? Îl trimite la Cluj. Petrolistul Grecu încă nu s-a refăcut după accidentarea suferită la amicalul cu Uruguay? Vine la Ploieşti senegalezul Mendy, că „U" nu se opune, iar africanul are şi probleme cu viza. Anamaria Prodan e manager la Cluj, soţul e antrenor la Steaua. Florian Walter e patronul Petrolului, dar nu şi-a vândut încă pachetul de acţiuni de la Universitatea.

Vă amintiţi câte puncte au obţinut „Şepcile Roşii" în meciurile cu Steaua din timpul domniei regelui „Tomberon"? Nu aveţi nevoie de nici un deget pentru a număra, Universitatea nu a scos nici măcar o remiză cu o Stea apatică, fără culoare, echipă pe care, în urmă cu ceva vreme, o elimina din Cupa României deşi juca la matineu. Lumea s-a temut că „U" va deveni satelitul lui Dinamo, din cauza trecutului alb-roşu al lui Florian Walter. A fost o eroare, Gigi era păpuşarul şef. Ultima aroganţă a lui Becali e împrumutul lui Machado la Cluj. La Steaua s-a accidentat şi îl cam încurcă pe Reghe. Dacă tipul de pe tron nu ştie, poate servitorul său credincios, Walter, îl informează că groapa de gunoi e la Pata Rât nu lângă Parcul Mare. Brazilianul s-a despărţit de fanii, cu care împărţise emoţiile şi în liga secundă, salutându-i cu degetul mijlociu. Un gest pe care l-a regretat, dar care a creat o prăpastie între suporteri şi atacant.

Două branduri importante, „U" şi Petrolul, sunt batjocorite de doi oameni fără scrupule. Două oraşe plătesc pentru că nu sunt în stare să-şi apere simbolurile. Mii de oameni asistă neputincioşi la suferinţa echipei iubite. La Cluj sunt alte probleme stringente, e perioada concediilor, se numără voturile de la referendum. Ploieştenii încep să se prindă pe cine au primit în casă. Nimeni nu ştie când se termină chinul. Olimpiada s-a încheiat, continuă Penibiliada.

 

 

Comenteaza