Ce a făcut Direcția de Asistență Socială și Medicală în ultimul an: un consilier îi cere explicaţii lui Boc după scandalul cazului social

Ce a făcut Direcția de Asistență Socială și Medicală în ultimul an: un consilier îi cere explicaţii lui Boc după scandalul cazului social
Cazul prezentat de Ziua de Cluj, în care şeful Secției de chirurgie toracică de la Spitalul Leon Daniello, Dan Nicolau, a fost trimis la plimbare de angajații primăriei când a vrut să rezolve un caz social, iscă reacţii. Consilierul PNL Cluj, Ioan Bâldea, îi cere primarului Boc un raport de activitate al Direcției de Asistență Socială și Medicală pe ultimul an.

Conform consilierului PNL, Direcția de Asistență Socială și Medicală are un buget de 77 de milioane de lei pentru 2014, iar în luna martie au fost scoase la concurs 36 de posturi în cadrul acestui departament.

"Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca are un buget de cheltuieli de aproape 77 de milioane de lei pe anul 2014, dintre care 23 de milioane de lei reprezintă doar cheltuielile de personal. De asemenea, este direcția unde se fac cele mai multe angajări. De exemplu, doar în luna martie, pe site-ul instituției au fost postate anunțuri de angajare pentru ocuparea a 36 de posturi în cadrul acestui departament. În aceste condiții, ne vine greu să credem că nu se poate asigura un program prelungit pentru a se evita situațiile neplăcute și chiar grave, cum s-a întâmplat vineri", spune Bîldea. 

Ţinând cont de aspectele prezentate, Bîldea îi cere lui Boc un raport de acitivitate al Direcției de Asistență Socială și Medicală pe ultimul an.

"Domnule Boc, aș vrea să știu când ați făcut ultima evaluare a activității de funcționare a Direcției de Asistență Socială și Medicală din subordinea Primăriei Cluj-Napoca și care au fost concluziile? Vă solicit, domnule primar, un raport de activitate al acestei direcții cu toate cazurile sociale identificate și soluționate în acest an", transmite consilierul.

Șeful Secției de chirurgie toracică de la Spitalul Leon Daniello, Dan Nicolau, a fost trimis la plimbare de angajații primăriei când a vrut să rezolve un caz social. Pentru că era vineri și era ora 16:00. Pacientul, de 71 de ani, a fost trimis la azil, cu noroc, prin apel la soțul unei angajate de la spital care lucra în primărie. Aceasta pentru că pe cale oficială nu s-a putut.

Citeşte restul poveştii AICI.

Comenteaza