Prodvinalco împarte acţionarilor 3,3 milioane din profit

Prodvinalco împarte acţionarilor 3,3 milioane din profit
Pentru fiecare titlu deţinut la producătorul clujean de băuturi spirtoase Prodvinalco, acţionarii primesc 19 bani. În total, Prodvinalco a repartizat ieri 3,3 milioane de lei din profitul net pe anul trecut către acţionari, sub formă de dividende.

Dividendele vor fi distribuite acţionarilor prin sucursalele şi agenţiile Băncii Transilvania până în 1 octombrie, a anunţat conducerea Prodvinalco. Deţinătorii a mai mult de 3.000 de acţiuni vor trebui aibă conturi curente personale şi să ceară Prodvinalco virarea contravalorii dividendelor în acestea. După 1 octombrie, contravaloarea dividendelor poate fi ridicată de la sediul societăţii. Conform celor mai recente raportări, cei mai importanţi acţionari ai Prodvinalco sunt fostul director general Mircia Todea, cu 20,8% din acţiuni, şi preşedintele Consiliului de Administraţie Vasile Albon, cu 19,1% din participaţii. Prodvinalco tranzacţionează pe piaţa de capital un număr total de 17,2 milioane de titluri, la valoarea nominală de 10 bani.

Titlurile se tranzacţionau ieri dimineaţă la 1,2 lei pe acţiune. Prodvinalco a acordat dividende acţionarilor în fiecare dintre ultimii trei ani. Profitul repartizat acţionarilor este mai mic decât anul trecut, când compania a distribuit 4 milioane de lei, respectiv 23 de bani pe acţiune. "Scopul unei firme e să facă bani pentru acţionari. Se putea şi mai bine", spune Todea. Acesta va primi cea mai mare sumă din dividendele acordate acţionarilor, 660.000 de lei.

 

Etichete
Comenteaza