Angajaţi de la o companie de IT au contribuit la construcţia a 4 case pe şantierul Habitat din Chinteni

Angajaţi de la o companie de IT au contribuit la construcţia a 4 case pe şantierul Habitat din Chinteni
20 de angajaţi de la o companie clujeană de IT au contribuit cu 160 de ore lucrate la construcţia a patru case pe şantierul Habitat pentru Umanitate din Cluj.

"Cei 20 de angajaţi ai companiei evoline România au contribuit cu 176 de ore de voluntariat la construcţia celor 4 case Habitat for Humanity Cluj din Chinteni. Pentru membrii echipei evoline, aceasta este prima experienţă pe un şantier Habitat. Ei au ales să participe la această activitate pentru a se cunoaşte mai bine şi în afara programului de lucru, dar mai ales ca o modalitate de a se implica activ în eliminarea locuirii sărăcăcioase din judeţul nostru", au precizat reprezentanţii Habitat pentru Umanitate Cluj.

"Într-o zi minunată petrecută împreună, căştile, ciocanul şi mistria au luat locul laptopului şi a limbajelor de programare. Specialiştii în IT au renunţat la confortul birourilor, pentru o zi petrecută muncind pe şantier. Chiar dacă poate părea complicat, voluntarii de la evoline România pot confirma că au făcut faţă provocării şi au reuşit să facă totul cu atenţie şi răbdare. „M-am bucurat mult să văd mailul cu invitaţia de a construi o zi pe şantierul Habitat", povesteşte Emese Markovics, angajată a companiei. „Am început să fac voluntariat încă din liceu şi mă bucur că pot face asta şi cu colegii mei de muncă. E o experienţă frumoasă pentru toţi şi încerc mereu să îi conving să mergem şi să facem şi astfel de activităţi împreună".

Echipa companiei amintite este a patra echipă de voluntari care ajută la construcţia celei de-a şasea comunităţi Habitat din Cluj.

"Patru familii în nevoie urgentă de locuinţă se vor putea bucura de un nou cămin într-una din cele patru case construite de Habitat for Humanity Cluj pe un teren de 580mp. Organizaţia plănuieşte să finalizeze lucrările de construcţie din Chinteni până la sfârşitul anului, cu ajutorul echipelor de voluntari locali şi internaţionali", mai specifică reprezentanţii asociaţiei.

 

Comenteaza