Expoziţii din cadrul TIFF, la “Conti”

Expoziţii din cadrul TIFF, la “Conti”
O expoziţie care prezintă fotografii cu artişti români şi străini participanţi în 2011 şi 2012 la TIFF, surprinşi în diferite ipostaze în spaţii din interiorul hotelului Continental, va fi vernisată în această după-amiază în incinta unităţii hoteliere, deschisă şi în acest an pe parcursul festivalului.

Instantaneele, reunite în cadrul expoziţiei "aLive exhibition", au fost realizate de artistul Şerban Mestecăneanu, care a fotografiat la ediţia precedentă a TIFF personalităţi în spaţiile interioare ale hotelului Continental. "Expoziţia se deschide cu aceste fotografii, iar pe parcursul festivalului Şerban Mestecăneanu va invita alţi actori sau regizori prezenţi la TIFF să extindă proiectul «aLive». Astfel, expoziţia capătă un caracter viu, îmbogăţindu-se în fiecare zi cu noi imagini şi invitând publicul să experimenteze vizual această transformare", explică reprezentanţii TIFF. Între cei care apar în fotografii se numără actriţele Monica Bârlădeanu şi Cristina Cepraga, respectiv criticul de film Mihai Chirilov. Vernisajul va avea loc astăzi, de la ora 18:30, în spaţiul de la parterul hotelului Continental.

O altă expoziţie, "Transformer - The Art of Visualizing Music", a artistului german Joachim Luetke, stabilit în Viena, va fi vernisată joi la hotelul din centrul Clujului. Artistul, care s-a remarcat prin stilul nonconformist şi inovator, a realizat concepte grafice pentru formaţii sau interpreţi cunoscuţi din străinătate, "conturându-şi o identitate artistică greu de definit, la graniţa dintre fotografie, pictură, sculptură şi instalaţie". "Lucrările sale îmbină macabrul şi morbidul, maladivul şi suprarealismul în peisaje de coşmar, în care simbolurile, metaforele şi referinţele clasice se dezvăluie pe măsură ce privitorul se scufundă în întunericul subconştientului", adaugă reprezentanţii TIFF. Expoziţia respectivă va fi vernisată joi, de la ora 17:30, tot la parterul hotelului Continental.

 

 

Comenteaza