Lucrările la sala polivalentă rămân blocate

Lucrările la sala polivalentă rămân blocate
Tribunalul Cluj a respins cererea Primăriei Cluj-Napoca cu privire la lămurirea deciziei executorii care stă la baza opririi lucrărilor la sala polivalentă. Primarul interimar Radu Moisin a anunţat că ia în calcul posibilitatea formulării unui nou recurs, după ce va primi motivarea instanţei.

Aşa cum au estimat încă de la început avocaţii ACI - firma care a invocat ilegalitatea procedurii de atribuire a contractului pentru realizarea sălii polivalente -, instanţa a respins solicitarea Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit primarului interimar Radu Moisin, lucrările la sala polivalentă au fost blocate din precauţie, după ce instanţa a decis că firma care execută acest proiect ar fi încălcat cerinţele din licitaţie. Numai că, spune Moisin, în hotărârea instanţei nu s-ar fi cerut negru pe alb sistarea lucrărilor. Prin urmare, primăria a făcut o cerere la tribunal, cerând lămurirea acestui aspect. "Dacă nu ni se spune clar că trebuie să oprim lucrările înseamnă că putem redeschide şantierul în câteva zile", aprecia Moisin.

Avocaţii ACI au arătat însă că atâta timp cât există o sentinţă executorie care spune că licitaţia a fost încălcată se subînţelege că trebuie stopate şi lucrările. "De vreme ce primăria a executat această sentinţă, oprind lucrările, înseamnă că a înţeles că avea obligaţia să facă acest lucru. Ulterior a venit cu o cerere, spunând că are nevoie de detalii. Noi am cerut să fie respinsă această cerere, tocmai pentru că în acest caz avem o sentinţă executorie, care nu poate fi reinterpretată", au transmis avocaţii ACI. Tribunalul Cluj a decis să respingă cererea primăriei, însă primarul Radu Moisin a anunţat că aşteaptă motivarea şi că este posibil să facă recurs. Deocamdată, şantierul la acest proiect rămâne blocat, a menţionat edilul.

 

Comenteaza