Materie primă de la Primărie pentru concurs de hacking în Cluj

Materie primă de la Primărie pentru concurs de hacking în Cluj
Pasionaţii de coding din Cluj se pot înscrie la o competiţie de scriere de aplicaţii, care are loc în martie.

Andrei Kelemen e director executiv la Cluj IT Cluster şi împreună cu fondatorul Cluj Hub, Cristian Dascălu, organizează peste o lună o competiţie de dezvoltare de aplicaţii, cu materie primă oferită de Primăria Cluj-Napoca - instituţia pune la dispoziţia programatorilor date brute, cum ar fi programele de funcționare ale restaurantelor din oraș sau locurile de parcare existente.

Chiar dacă în Cluj-Napoca au mai fost organizate astfel de competiţii, Kelemen spune că aceasta e prima iniţiativă care utilizează date publice aflate în posesia unei autorităţi publice.

Open data sunt date cu caracter public, colectate de autorităţi publice, aflate în posesia autorităţii respective "şi care teoretic, şi sperăm că şi practic, pot fi cunoscute de publicul larg", spune Dascălu.

Calendarul - în 12 martie se publică seturile de date care urmează să fie stabilite cu organizatorii, materia primă pe care o vor utiliza participanţii. În 14 martie are loc conferinţa Open Data şi startul concursului, la sediul Cluj Hub de pe strada Piteşti, iar în 15 martie e programată dezvoltarea propriu-zisă a aplicaţiilor.

"Iniţiativa noastră, pornită dinspre Cluj Hub şi pe care noi ca şi cluster am înbrăţişat-o foarte repede, face parte din promisiunea făcută Primăriei cu ocazia prezentării strategiei pe IT şi administraţie", spune Kelemen. "Încercăm să aducem mai aproape serviciile pe care primăria le oferă, mai aproape de cetăţeni".

Comenteaza