Primarul Apostu cere răbdare în scandalul "Plăcuţa lui Matei Corvin"

Primarul Apostu cere răbdare în scandalul
Primarul Sorin Apostu cere răbdare în problema celebrei plăcuţe de pe statuia lui Matei Corvin: "lucrurile sunt pe făgaşul normal", a spus edilul în emisiunea "Clujul în realitate", fără să precizeze care este acest făgaş.

"Clujul a evoluat între timp şi au apărut oameni normali, care nu mai reacţionează impulsiv la astfel de chestiuni", a declarat primarul Sorin Apostu în emisiunea Clujul în Realitate de pe postul Realitatea TV Cluj, în urmă cu puţine minute. Acesta a îndemnat la "răbdare" întrebat care este decizia pe care o va lua Primăria în chestiunea plăcuţei şi spune că lucrurile "sunt pe făgaşul normal". El nu a precizat însă nici care este decizia Primăriei şi nici care este acest făgaş.

Amintim, un grup de academicieni şi alţi intelectuali din Cluj şi Iaşi au cerut într-un memoriu reamplasarea plăcuţei lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin, în urmă cu două săptămâni. La memoriu s-au raliat şi alte persoane fizice sau organizaţii iar un sondaj al ziuadecj.ro pe această temă a stârnit reacţii puternice în comunitatea maghiară. Poziţia Primăriei a fost, în urmă cu două săptămâni, că instituţia se consultă cu o serie de istorici pentru a lua decizia amplasării - sau nu - a plăcuţei înapoi pe soclul de unde a fost desprinsă înainte de restaurarea grupului statuar.

Comenteaza