Primarul Boc a făcut-o de mămăligă FOTO / VIDEO

Primarul Boc a făcut-o de mămăligă FOTO / VIDEO
Câteva sute de clujeni s-au înghesuit mai bine de o oră în soarele dogorâtor al zilei de duminică, pentru a se asigura că primesc o porţie de mămăligă, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Deşi numărul de porţii era suficient - 2.000 - câteva sute de clujeni au preferat să aştepte la coadă o oră sau chiar mai mult, iar la livrarea porţiilor să ia cu asalt cortul restaurantului care distribuia mămăliga.

Anuţa Oancă are 75 de ani şi, după ce în această dimineaţă a fost la biserică, a luat autobuzul ca să ajungă la complexul comercial Polus, unde a aflat de la televizor că se găteşte şi se distribuie gratuit mămăligă cu brânză şi jumări.

Maria Chiorean are 59 de ani şi se afla la coadă de aproape două ore, pentru a fi sigură că primeşte o porţie din mămăliga cu brânză şi jumări gătită de restaurantul Primăriei Cluj-Napoca, Memo 10. Nu e singura: Mihai Batis, la cei 84 de ani ai săi, a venit din Mănăştur şi s-a aşezat la coadă pe la ora 13, deşi porţiile urmau să fie livrate doar după ora 14, când la standul Memo 10 era aşteptat şi primarul Emil Boc. "Cât am aşteptat m-am uitat şi la cei care dansează", a spus el. Aceasta, pentru că la standul restaurantului Memo 10 s-au aflat astăzi şi patru perechi de dansatori profesionişti de la ansamblu "Crăişorul", acompaniaţi de o formaţie de muzică populară. Show-ul popular, însă, a început doar puţin înainte de ora 14, când la stand a venit şi primarul Emil Boc, ca să "ajute" la gătitul mămăligii. A turnat o oală de mămăligă peste cuptorul unde era gătită, a presărat brânză şi a scris "Memo 10" cu jumări peste produsul finit.

Mămăliga a fost împărţită în caserole mici şi, chiar dacă numărul porţiilor a fost suficient pentru toată lumea, mai multe persoane prezente la stand au trebuit să stăvilească numărul mare de pofticioşi (vezi video)

"E foarte bună, cea mai bună din România", a spus Emil Boc după ce a început să ajute la gătirea mămăligii. "Aş vrea ca oraşul Cluj-Napoca să fie cunoscut nu doar pentru varza a la Cluj, ci şi pentru mămăliga cu jumări", a adăugat el, mărturisind că astăzi "n-am prea mâncat". "M-am pregătit pentru mămăligă", a spus primarul. "Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească".

Pentru realizarea celor 2.000 de porţii de mămăligă cu brânză şi jumări, echipa restaurantului Memo 10 a folosit aproape un sfert de tonă de făină de porumb, 30 de kilogarme de caşcaval, 30 de kilograme de brânză de burduf şi 20 de kilograme de jumări.

Etichete
Comenteaza