Răsturnare de situaţie la Ditrău. Patronii s-au răzgândit în privinţa celor doi brutari

Răsturnare de situaţie la Ditrău. Patronii s-au răzgândit în privinţa celor doi brutari

Kallo Katalin, administratorul brutăriei din Ditrău, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cei doi bărbaţi din Sri Lanka vor face în continuare pâine şi nu vor fi schimbaţi din linia de producţie. „Sunt deja prietenii noştri”, spune ea.

Administratorul brutăriei din Ditrău, Kallo Katalin a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a venit cu o „ofertă”, pentru locuitori, de teamă că va degenera conflictul şi bărbaţii din Sri Lanka vor avea de suferit, însă, după ce a văzut că oamenii nu acceptă, s-a luat decizia ca brutarii să rămână pe post.

„Ei o să rămână la noi, suntem foarte mulţumiţi de ei. Nu era vorba de a-i duce în altă parte, a fost o neînţelegere. Primarul a spus după scrisoarea noastră că noi vrem să îi ducem în altă parte. Cei doi angajaţi, deja nu mai sunt angajaţi, sunt prietenii noştri, rămân la noi, le-am spus că ţara întreagă este lângă ei. Noi, pentru liniştea satului, pentru că era un grup de 2.500 de persoane şi spuneau că le fac rău celor, am oferit să îi punem în altă etapă a producţiei. Ei (localnicii – n.r.) nu au acceptat. Nici noi nu acceptăm să îi trimitem acasă şi vor continua să lucreze ca brutari ca şi până acum”, a declarat Kallo Katalin.

 

Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le e teamă, însă, de furia localnicilor, la fel şi angajaţilor care lucrează cu ei.

„Lor le e frică. Avem angajaţi care au fost ameninţaţi pentru că lucrează cu ei. Avem încă 90 de persoane care lucrează în Ditrău”, a mai spus Kallo.

După ce şi proprietarii locuinţelor din Lăzarea şi Ditrău au fost ameninţai pentru că îi ţin pe cei doi bărbaţi în casă, pentru cei doi bărbaţi a fost închiriat un spaţiu de cazare în oraşul Gheorgheni, a mai spus Kallo Katalin.

Poliţiştii din Harghita au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru incitare la ură şi discriminare, în cazul celor doi brutari din Sri Lanka, angajaţi în comuna Ditrău.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranţi în satul lor.

După ce patronul brutăriei a promis că îi retrage pe angajaţii din Sri Lanka de pe linia de producţie, şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimitării a transmis că se va autosesiza în acest caz.

Etichete
Comenteaza