S-a prăbuşit peste ea patul din perete, în magazin! “Nu e posibil să intru ca şi client, să deschid o servantă şi să ajung la spital”

S-a prăbuşit peste ea patul din perete, în magazin! “Nu e posibil să intru ca şi client, să deschid o servantă şi să ajung la spital”

Incidentul s-a petrecut în magazinul firmei de mobilă “Natürlich” din cadrul complexului “Ambient” din Someşeni.

Rodica Bodescu are 55 de ani şi munceşte de câţiva ani în Germania. A venit special în ţară pentru câteva zile, ca să-şi cumpere o casă pentru ea şi familia fiicei sale, în comuna Floreşti, şi apoi să şi-o mobileze.

Însă din păcate treburile n-au mers conform planurilor: după ce şi-a cumpărat casa mult visată, luni, 27 iulie, aceasta a intrat împreună cu fiica şi nepoata în magazinul de mobilă al firmei "Natürlich" din cadrul complexului "Ambient", cu gândul să-şi cumpere şi mobilierul necesar.

Aflată, miercuri, 5 august, în incinta IML Cluj, sprijinită în cârji şi cu piciorul în ghips, aceasta povesteşte că minute lungi a făcut turul magazinului, deschizând dulapuri şi verificând sertarele sau vitrinele pieselor de mobilier expuse acolo, în speranţa că-şi va găsi ceva pe plac.

"La un moment dat m-am dus să văd un dormitor. Pe un perete de rigips era montat un pat care semăna foarte bine cu o servantă. Se vedea capacul, aşa că am încercat să deschid sertarul respectiv cu circa 20 de centimetri. Atât am reuşit. În momentul următor, cele două cuie sau şuruburi care susţineau patul au cedat şi acesta - cu cadru cu tot - a căzut peste picioarele mele, provocându-mi fractură deschisă la piciorul drept. Necazul este că n-am avut loc să mă dau în spate din cauza unui pat de dormitor întins", povesteşte doamna Bodescu.

La faţa locului a sosit o ambulanţă SMURD şi un poliţist de la Secţia VII din Someşeni, care a întocmit un proces verbal referitor la situaţia ivită. De la UPU, femeia a fost dusă la Clinica de Ortopedie, unde medicii au operat-o, reţinând-o în spital pentru o perioadă de trei zile.

Intervine în discuţie fiica sa, Camelia: "Imediat după incident a avut loc un eveniment mai mult decât penibil: ca să ne îmbuneze, firma a pus pe un angajat ca să mă anunţe că îmi oferă un voucher în valoare de 1.000 de lei, după care, la numai câteva minute, m-a resunat spunându-mi că-şi retrag voucherul, iar firma nu-şi asumă nicio răspundere în acest caz. Pe lângă asta, am cerut să iau legătura cu directorul firmei şi nu mi s-a dat posibilitatea să o fac, reuşind să vorbesc doar cu o anume doamnă sau domnişoară Ildiko, care a tot "scăldat-o". Acum suntem hotărâte, pe lângă plângerea penală pe care o vom face la poliţie, să luăm legătura cu un avocat şi să-i dăm în judecată."

Femeia ţine să mai sublinieze un fapt, acela că niciunde pe mapamond - nici ea şi nici fiica ei - nu au văzut vreun anunţ în care vizitatorilor să li se interzică să atingă exponatele: "Nu ştiu să existe vreun magazin unde să nu fie voie să atingi exponatul şi nici nu cred că este interzis, legal, acest lucru. În orice caz, nu e posibil să intru în magazin ca simplu cumpărător, să deschid o servantă şi să ajung în spital. Mă judec cu ei şi ani de zile de-acum încolo. Nu mă las, pentru că ştiu că nu sunt vinovată!"

După ce-au consultat-o pe Rodica Bodescu, medicii i-au eliberat acesteia un certificat medico-legal în care îi recomandă 35 - 40 de zile de îngrijiri medicale.

Contactată, reprezentanta firmei "Natürlich", cu sediul în Reghin, a remis redacţiei noastre următorul comunicat:

"Societatea noastră regretă foarte mult incidentul petrecut în cadrul magazinului şi îşi manifestă toată compasiunea faţă de doamna Rodica. Însă, în ciuda faptului că în magazin erau afişate atenţionări prin care clienţii sunt rugaţi să nu acţioneze asupra produselor expuse fără a fi asistaţi de angajaţii Natürlich, cu scopul de a li se demonstra mecanismele şi de a preveni orice accidentare, doamna a tras de corpul de mobilă în mod necorespunzător, răsturnându-l.

Angajaţii noştri au intervenit imediat şi au acordat primul ajutor, depunând orice efort pentru a i se acorda asistenţa medicală cât mai repede posibil. Subliniem că produsul a fost montat şi ancorat corespunzător de perete şi a fost testat aproape zilnic de la montare de către angajaţi, fără incidente. După accidentare societatea noastră a urmărit evoluţia stării de sănătate şi a păstrat un dialog deschis cu familia doamnei."

Comenteaza