Se reiau probele practice pentru permisul auto. Măsurile care vor trebui respectate "cu strictețe"

Se reiau probele practice pentru permisul auto. Măsurile care vor trebui respectate "cu strictețe"

Începând de marți, 2 iunie, se reiau probele practice ale examenelor pentru permisul de conducere, însă cu respectarea unor măsuri de protecție împotriva COVID-19.

După ce au fost suspendate timp de două luni și jumătate, între 17 martie -1 iunie, din cauza pandemiei, probele practice pentru obținerea permisului auto se reiau începând de marți, 2 iunie. Reluarea probelor se va face cu respectarea unor măsuri de protecție în vederea răspândirii Covid-19 și pe baza programărilor. Primii vor susține examenul candidații cărora le-au expirat dosarele de școlarizare între 16 martie și 17 mai.

"Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 - 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora", se arat[ ]ntr-un document al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

De asemenea, programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

Potrivit sursei citate, reluarea activității de examinare la proba practică se face treptat, începând din 2 iunie, cu candidații cărora le-au expirat dosarele de școlarizare între 16 martie și 17 mai, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020.

Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

"Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

-  Utilizarea măștilor de protecție - atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

-  Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;

- Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;

- Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto", transmite DRPCIV.

Comenteaza