Simulare de accident aviatic la aeroportul din Cluj

Simulare de accident aviatic la aeroportul din Cluj
Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj va desfăşura un exerciţiu de simulare a unui accident aviatic, luni, la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj. Acţiunea va avea loc între orele 10.00-11.30.

"În cadrul exerciţiului vor interveni structurile abilitate pentru intervenţie în cazul unui accident aviatic al unei aeronave, care ar fi surprinsă de un fenomen natural atipic, respectiv un cutremur, în momentul în care aceasta aterizează pe pista aeroportului clujean", se arată într-un comunicat remis presei.

Echipele de intervenţie vor fi compuse din autospeciale pentru stingere a incendiilor, de descarcerare şi catastrofe naturale, pentru asistenţa medicală de urgenţă, triaj şi transport al victimelor, suport logistic, conducere şi comandă.

Simularea va cuprinde operaţiuni de delimitare a zonei accidentului, stingere a incendiilor, căutarea şi salvarea victimelor, acordarea asistenţei medicale de urgenţă, triajul şi transportul victimelor la unităţile spitaliceşti din apropiere.

Noua pistă a Aeropotului Internaţional "Avram Iancu" Cluj a fost inaugurată în 26 octombrie. Peste 10.000 de oameni au luat parte la demonstraţiile aviatice organizate cu această ocazie. La eveniment au participat preşedintele Senatului, Crin Antonescu, însoţit de mai mulţi miniştri ai USL, vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan şi primarul Emil Boc.

Începând cu 1 noiembrie 2013, aeroportul clujean se numeşte oficial Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj.

Comenteaza