Zece studenţi de la UBB primesc 400 de lei lunar în programul de burse al unui producător de bere. Vezi bursierii

Zece studenţi de la UBB primesc 400 de lei lunar în programul de burse al unui producător de bere. Vezi bursierii
Zece studenţi de la Universitatea "Babeş-Bolyai" au primit ieri burse de la un producător de bere, la a doua ediţie a programului "Studenţi pentru Comunitate".

Valoarea unei burse se ridică la 400 de lei pe lună și se acordă pe durata anului universitar octombrie 2012 - iunie 2013. La ce-a de-a doua ediție a programului au fost înscrise 75 de dosare, depuse de studenţi aflaţi în anul I de master sau în anul terminal al studiilor de licenţă.

„Ne-am propus prin acest program de burse să încurajăm inițiativele de voluntariat care să contribuie la dezvoltarea unui oraș de suflet și cu tradiție pentru noi și care pot, prin puterea exemplului, să-i inspire și pe cei din jur", a declarat Diana Klusch, directorul de comunicare al producătorului de bere Ursus.

Câştigătorii ediției a doua a burselor URSUS „Studenți pentru Comunitate" sunt Daniel Blaj și Sorana Chiper de la Facultatea de Istorie și Filosofie, Diana Cândea, Irina Buruiană și Gențiana Niță de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Anamaria Lupan de la Facultatea de Litere, Răzvan Perșa și Claudiu Ungureanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Tamara Szasz de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării și Istvan Szasz, student la Facultatea de Teologie Romano-Catolică şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Programul a recompensat studenţii excepţionali ai Universităţii "Babeş-Bolyai" care au obţinut minimum 9 ca medie generală pe ultimul semestru încheiat. În acelaşi timp, candidaţii au trebuit să-şi demonstreze ambiţia de a-i inspira pe membrii generaţiei lor prin implicarea în organizaţii non-profit sau în proiecte de voluntariat organizate în folosul comunităţii din Cluj. Cei zece bursieri s-au implicat în ultimul an în activități de voluntariat alături de organizații din domenii ca educație, social, sănătate, economic, artă și multiculturalitate sau promovarea voluntariatului.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Compania a decis în urmă cu doi ani să închidă fabrica de bere din Cluj-Napoca şi să concedieze aproape toţi angajaţii. În locul fabricii de bere a fost deschisă o berărie.

Etichete
Comenteaza