Au multe calorii, dar sunt foarte sănătoase! 5 alimente pe care ar trebui să le ai mereu în cămară

Au multe calorii, dar sunt foarte sănătoase! 5 alimente pe care ar trebui să le ai mereu în cămară

Nu tot ceea ce are multe calorii este nociv și trebuie evitat, dimpotrivă. Iată câteva exemple de alimente care "îngrașă", dar al căror lipsă din alimentație poate să conducă la probleme serioase de sănătate.

1. Nucile - sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, de Omega 3 si Omega 6 si de grasimi sanatoase. Consumul de nuci ajuta la mentinerea integritatii si functionalitatii tesutului cerebral, precum și la menținerea unei inimi sănătoase. 

2. Mierea - consumata in cantitati moderate, este o sursa valoroasa de energie. Continutul de minerale si enzime al acesteia o face extrem de benefica pentru organism.

3. Avocado - in stare cruda are intre in jur de 180 de calorii, insa deliciosul fruct ne ofera grasimi sanatoase, potasiu, precum si vitamine din complexul B, in special B5, B6 si B9, plus multe fibre.

4. Leguminoasele ca lintea, fasolea si mazarea sunt cunoscute pentru bogatia in proteine, in carbohidrati lenti, minerale si fibre, fiind niste alimente bune atat pentru pentru asigurarea energiei de care avem nevoie, cat si pentru refacerea tesuturilor.

5. Uleiurile extravirgine - chiar daca au un continut caloric ridicat, grasimile lor nesaturate si vitaminele liposolubile sunt un mix pretios cand vine vorba de sanatate. Consumate in stare cruda, aceste uleiuri protejeaza arterele, inima, intarzie degradarea tesutului cerebral si reduce riscul de aparitie a bolilor colonului.

Comenteaza