"Clujenilor le place să descopere bucătării noi". Ce mâncăm la serviciu şi cât cheltuim

Mulţi dintre clujeni au renunţat demult la tradiţionalul pachet de mâncare de acasă şi preferă să îşi comande la birou. Pentru stomacul lor, cateringul reprezintă varianta salvatoare. Însă cât cheltuie aceştia pe mâncare?

"Bună ziua. Două pizza şi două porţii de paste, vă rugăm..." Aşa poate începe o discuţie cu o firmă de catering, una care a devenit banală pentru mii de clujeni. Într-o oră, mâncarea aburindă este pe birouri şi angajaţii iau binemeritata pauză de masă.

ZIUA de CLUJ a luat legătura cu reprezentanţii firmelor de catering şi a aflat care sunt obiceiurile de consum ale clujenilor privind cateringul.

Cum este şi normal, ei preferă să comande mâncare în jurul orelor prânzului, astfel că cele mai multe comenzi vin către firmele de catering între 11:00 şi 14:00. Mai este şi o categorie de persoane care preferă să comande seara, în jurul orei 18:00, după cum spune administratorul unei asemenea firme, Tudor Lazăr.

Valoarea comenzilor este totuşi destul de scăzută. În medie, o persoană cheltuie în jur de 20-30 de lei pe mâncarea comandată online. Totuşi, există şi excepţii, cea mai mare comandă telefonică înregistrată de o societate fiind de 1850 de lei, aşa cum menţionează reprezentantul acesteia, Ionuţ Rusu.

Deşi nu există o regulă anume privind tipul de bucătărie preferat (asiatică, românească etc), majoritatea comandă fie o masă completă, compusă din supă, fel principal şi desert, fie meniul zilei. Se poate observa totuşi tendinţa clujenilor de a comanda mâncare sănătoasă, spune şi Ioana Cojocneanu, administrator la o altă companie de catering.

Reprezentanţii unei platforme de comenzi online au vorbit şi ei pentru Mediafax despre preferinţele consumatorilor de catering. "Clujenii sunt gurmanzi, le place să descopere bucătării noi şi să încerce feluri ce nu se regăsesc în meniul lor obişnuit", a declarat Dan Macarie, managerul platformei.

Teodora Demian

 

500-750

de lei cheltuie lunar un angajat care îşi comandă zilnic de la serviciul de catering mâncare cu preţuri cuprinse între 20 şi 30 de lei.

 

Ce poţi comanda la catering

Firmele de catering clujene oferă o gamă variată de mâncăruri, care să satisfacă gusturile fiecăruia. Preţurile variază şi ele. Mai jos se găseşte o selecţie a principalelor feluri de mâncare ce se pot comanda prin catering.

Meniul zilei: 14 lei

Supe şi ciorbe: ardelenească, de legume, de văcuţă, de burtă, gulaş, de fasole verde, supe creme, de ciuperci.
Alegerea exotică: supă cremă cu fructe de mare
Preţuri: între 4 şi 17 lei

Fel principal: grătare de porc, pui, vită, peşte, ciolan la cuptor, ficăţei de pui, spanac.
Alegerea exotică: cotlet cu gorgonzola
Preţuri: între 5 şi 35 lei

Garnituri: cartofi piure, natur, aurii, prăjiţi, etc, ciuperci, morcovi şi brocolli sote, legume la wok
Alegerea exotică: orez marocan
Preţuri: între 3 şi 9 lei

Paste: arrabiata, carbonara, bolognese, pesto, chicken alfredo
Alegerea exotică: paste cu sos de whisky
Preţuri: între 12 şi 31 lei

Salate: grecească, bulgărească, cu ton, italiană, caesar, anghinare
Alegerea exotică: thay salad
Preţuri: între 10 şi 25 lei

Desert: clătite, papanaşi, tiramisu, cheesecake
Alegerea exotică: panna cotta
Preţuri: între 4 şi 14 lei

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza